10.12.20

Η Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηψοδέλτιο Δήμου Πολυγύρου για τις συχνές διακοπές ρεύματος -Επιστολή στoν Δήμαρχο και ΔΕΔΔΗΕ.

 


Θέμα: "Ερώτημα για τις συχνές διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Πολυγύρου"
Κύριε Δήμαρχε,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε  δέκτες έντονων παραπόνων κατοίκων του Δήμου μας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συχνές και επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος στον ευρύτερο Δήμο Πολυγύρου.
   Από το πλήθος των παραπόνων διαπιστώνεται ότι οι εν λόγω διακοπές συμβαίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στο
παρελθόν.
   Αυτές οι διακοπές συμβαίνουν νυχθημερόν, χωρίς αιτιολογία και ενημέρωση,εν μέσω κρύου και κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (μη δυνατότητα θέρμανσης, φωτισμού κλπ).
   Αυτή η κατάσταση ενδεχομένως να  δημιουργεί προβλήματα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου και σε ασθενείς που αυτή την περίοδο υποστηρίζονται μηχανικά, καθώς και καταστροφές σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές
   Ήδη οι δημότες διαμαρτύρονται για ζημιές σε λέβητες, ηλεκτρονικούς πίνακες, τηλεοράσεις, ψυγεία κ.α.
Επιπλέον, οι διακοπές ρεύματος έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τη μη λειτουργία των αντλιοστασίων και κατ’επέκταση τις διακοπές υδροδότησης σε κάποιες περιοχές.
   Παρατηρείται επίσης μετά τις διακοπές ότι δεν επανέρχεται ο  φωτισμός οδών και δρόμων τόσο στο Πολύγυρο όσο και στα λοιπά χωριά του Δήμου.
   Η δημοτική αρχή θα πρέπει με επιστολή να  καλέσει την ΔΕΔΔΗΕ να επιλύσει το θέμα της συνεχούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις του Δήμου μας αφενός και αφετέρου να αποζημιώσει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις τους καταναλωτές (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που υπέστησαν ζημιές.
  Δεδομένου ότι οι διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με τα ως άνω, συντελούν άμεσα στην επιδείνωση και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και δημοτών μας, σας καλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε ως Δήμαρχος, προκειμένου να εξαλειφθούν οι ξαφνικές διακοπές ηλεκτροδότησης στο Δήμο μας.
  Αναμένουμε σε άμεσες ενέργειές σας.
Η παραπάνω επιστολή στάλθηκε και στον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ στον Πολύγυρο και όταν λάβουμε σχετική απάντηση θα την δημοσιεύσουμε.