8.2.21

Ανακοίνωση της κοινότητας Βραστάμων Δήμου Πολυγύρου σχετικά με τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο χωριό

covid test στα Βράσταμα

 

Μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του covid 19 στην περιοχή μας, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας, ώστε να τηρούνται στο μέγιστο βαθμό όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. Συγκεκριμένα συστήνουμε να αποφεύγονται οι
άσκοπες μετακινήσεις, να γίνεται χρήση της μάσκας και τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πολιτών. Με την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος που ταιριάζει με αυτά του κορονοιου, κάθε πολίτης θα πρέπει να ζητά ιατρική βοήθεια και να υποβάλλεται στα αντίστοιχα διαγνωστικά τεστ, όπου κρίνεται απαραίτητο, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
 Όσον αφορά τα κρούσματα που εμφανίστηκαν ήδη στο χωριό μας, από την πλευρά μας ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα με τη βοήθεια του Δήμου μας και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των σχολικών μονάδων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βραστάμων, ώστε να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι, να απολυμανθουν οι κοινόχρηστοι χώροι και να οργανωθεί εκ νέου δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για τον covid 19 στην περιοχή. Αναμένουμε περισσότερες οδηγίες για τη διαχείριση της κατάστασης από τον ΕΟΔΥ που αφορούν τις άμεσες επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθώς και την ιχνηλάτησή τους. Η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα, γι αυτο ζητούμε τη συνεργασία όλων ώστε να παραμείνουμε  ασφαλείς!