14.6.21

Πολύγυρος: Ο ένας εκ των δύο αυτόματων φορητών απινιδωτών που διαθέτει ο Δήμος θα τοποθετηθεί στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυγύρου.


Ανάρτηση Ιωάννη Σφυρή μέλος της διοίκησης του Α.Ο.Πολυγύρου , και εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου.
Δήλωση του Δημάρχου Αστ. Ζωγράφου

Σε μια εποχή που η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο, στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών πρεπει να βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Σήμερα ο Δήμαρχος Πολυγυρου Αστέριος Ζωγράφος έχοντας επίγνωση τοσο του μεγέθους αλλά και του κοινωνικού χαρακτήρα των δράσεων του Αθλητικού Ομίλου Πολυγυρου, και μετά τα άκρως δυσάρεστα γεγονότα σε αθλητικούς χώρους(στα Ν.Μουδανια και σε ποδοσφαιρικό αγώνα του ΕURO τα οποία μας θορύβησαν ολους), έκρινε απαραίτητο ο ένας εκ των δύο αυτόματων φορητών απινιδωτων που διαθέτει ο Δήμος (από ευγενική χορηγία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κυρίου Αθανάσιου Μαρτίνου) να τοποθετηθεί στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Πολυγυρου.
Σαν μέλος της διοίκησης του ΑΟΠ , αλλά και ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος ευχαριστώ προσωπικά το Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση του. Όπως μας ενημέρωσε ο άλλος απινιδωτής θα δοθεί στην Ορμύλια για τον ίδιο σκοπό.
Επίσης σας ενημερώνω ότι η πρόταση που κατέθεσα πριν τα δυσάρεστα γεγονότα του Σαββατοκύριακου, για τοποθέτηση απινιδωτων στις κύριες αθλητικές εγκαταστάσεις των Δημοτικών Διαμερισματων του Δήμου μας, είχε τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικου Συβουλιου του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν σχετικές ενέργειες απο τον Προεδρο του Νομικού Προσώπου, Tasos Karafoulidis για προμήθεια απινιδωτων ώστε να καλυφθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
Ευχαριστώ τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ , Δημήτρης Κυργιαφίνης , Στέλλα Ζούνη, Sofia Chliapa , Αννα Βογιατζη , Γεωργία Ξενιδου για την θετική ανταπόκριση τους στη παραπάνω πρόταση.
Η Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία παγκοσμίως. Θεωρείται ότι είναι η κυριότερη αιτία θανάτου μετά την ηλικία των 40. Περίπου τα 2/3 των περιπτώσεων καρδιακής ανακοπής οφείλονται σε απινιδώσιμους ρυθμούς δηλαδή η καρδιά μπορεί να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά μετά από έγκαιρη χορήγηση ηλεκτροσόκ (απινίδωση) με τη χρήση απινιδωτή.
Όπως είναι φυσικό η παρουσία ενός απινιδωτή προκαλεί ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τη λειτουργία και τη χρήση του.
Για την σχετική πιστοποίηση όσων επιθυμούν ο ΑΟΠ θα φροντισει για την διεξαγωγή σχετικού σεμιναρίου από αρμόδιο φορέα-Οργανισμο το προσεχές διάστημα.


 Αστέριος Ζωγράφος Δήμαρχος Πολυγύρου

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, υπεράνω όλων.
Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της ασφάλειας της υγείας των αθλητών μικρών και μεγάλων και κατ επέκταση της υγείας των δημοτών μας, προχωρήσαμε σήμερα σε μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη κίνηση. Δωρίσαμε δύο αυτόματους καρδιακούς απινιδωτές
στον Αθλητικό Όμιλο Πολυγύρου και στη Δόξα Ορμύλιας.



Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί , ώστε να καλυφθούν κι άλλες παρόμοιες ανάγκες.
Θεωρούμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω όλων και κύριο μέλημά μας είναι οι συμπολίτες μας να νιώθουν και να είναι ασφαλείς.
Σε μια Κοινωνία, που βάλλεται από παντού εμείς προτιμούμε να είμαστε άνθρωποι.
Από καρδιάς εύχομαι να μη χρειασθούν ποτέ.
Συνεχίζουμε...
O δήμαρχος Πολυγύρου κύριος Αστέριος Ζωγράφος, αντιλαμβανόμενος τη σημασία της ασφάλειας της υγείας αθλητών, μικρών και μεγαλων αλλά και δημοτών, κάλεσε σήμερα μέλη της Διοίκησης του ΑΟΠ στο Δημαρχείο και προχώρησε στην παραχώρηση ενός αυτόματου καρδιακού απινιδωτη προκειμένου να τοποθετηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου.
Ο ΑΟΠ ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Πολυγυρου για την ευαισθητοποίηση του στο συγκεκριμένο ζήτημα και την άμεση ανταπόκριση του.
Η πραγματοποίηση σχετικού σεμιναρίου καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης θα είναι αμεση προτεραιότητα του συλλόγου το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με εξειδικευμενο φορέα-οργανισμο.

 Α.Σ. Δόξα Ορμύλιας, Ευχαριστήριο

 
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο μας για τη ζωτικής σημασίας δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή!
Ο απινιδωτής θα βρίσκεται στα γραφεία του συλλόγου μας και θα είναι διαθέσιμος για οποιονδήποτε συμπολίτη μας τον χρειαστεί!
Τηλέφωνα ανάγκης :
6946008847 ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗΣ Ι.
6942467792 ΖΑΠΡΟΣ Χ.
6946460233 ΓΕΡΑΚΟΥΔΗΣ Ν.
ΣΧΕΤΙΚΟ
 
Κοινοποιήθηκε στους εξής: Δημόσια
Δημόσια
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΖΩΗ 14ΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!!
Δραματικές στιγμές έζησαν πριν 20 ώρες έφηβοι αθλητές και προπονητές στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νέων Μουδανιών κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης, όταν ένας νεαρός αθλητής κατέρρευσε ξαφνικά!
Τα επόμενα δευτερόλεπτα ο νεαρός σταμάτησε να αναπνέει και η καρδιά του σταμάτησε λόγω μιας θανατηφόρας αρρυθμίας.
Παράλληλα, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια (166), έγιναν δύο σημαντικές ενέργειες οι οποίες αποδείχθηκαν ΣΩΤΗΡΙΕΣ για την καρδιά του 14χρονου θύματος καρδιακής ανακοπής.
Επειδή το κάθε δευτερόλεπτο μετράει, κλήθηκαν ιδιώτες Ιατροί της κοινότητας (ο καρδιολόγος κος Κεμιτζόγλου Χαράλαμπος και η γιατρός του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών και εκπαιδεύτρια, κα Ευγενία Χριστοφορίδου), ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα προσπάθεια να φτάσει ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) του αρτοποιείου FRES CO, ο οποίος διατίθεται στην κοινότητα για δημόσια χρήση.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!!
Τελικώς, η εντός ολίγων λεπτών απινίδωση που χορηγήθηκε από τον Απινιδωτή της κοινότητας των Νέων Μουδανιών μέσω της Ιατρού κας Ευγενίας Χριστοφορίδου, κατάφερε να ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ τον 14χρονο έφηβο αθλητή, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να πετάνε από χαρά!!!
Ο νεαρός αργότερα διακομίστηκε με το 166 στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών και τώρα βρίσκεται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε σταθερή κατάσταση!
Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής του καταστήματος FRES CO τοποθετήθηκε στο κατάστημα από την οικογένεια του κου Στέλιου Ευγενίου. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που γράψαμε στον διαδικτυακό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES (https://kidssavelives.gr/map-wide/) πριν 4 χρόνια: ‘’ένας άνθρωπος να σωθεί και μία οικογένεια να κάνει χαρούμενη, τα έβγαλε τα λεφτά του ο απινιδωτής..!!!’’.
Ένα παιδί ΣΩΘΗΚΕ, μας έκανε όλους ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, το σωτήριο μηχάνημα τα ΕΒΓΑΛΕ τα λεφτά του!!
Θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους όσοι συμμετείχαν στην αναζωογόνηση, έγιναν μία υπέροχη αλυσίδα επιβίωσης!!
++++++
Το KIDS SAVE LIVES κάνει ΕΚΚΛΗΣΗ σε όλους τους επιχειρηματίες της Χώρας, τους ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς αθλητικούς συλλόγους, να τοποθετήσουν κι αυτοί έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή στον χώρο τους και να τον καταγράψουν στον Χάρτη του Συλλόγου για την έγκαιρή χρήση του, με την ελπίδα να σωθεί το επόμενο θύμα καρδιακής ανακοπής.
Όπως συνηθίζουμε να λέμε στις καθημερινές μας εκπαιδεύσεις, οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές είναι ασφαλή για όλους μηχανήματα και δεν κοστίζουν ακριβά, παρά μόνο όσο ένα ακριβό κινητό ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!!
Ήδη 150 νέοι απινιδωτές τοποθετήθηκαν από τους 70,000 μαθητές μας σε 73 σχολεία και 80 περίπου τοπικές κοινότητες, ας ακολουθήσουν το παράδειγμα τους όλοι οι φορείς της Χώρας.
Θυμίζουμε πως στο τέλος Ιουνίου οι διασώσεις στην Ελλάδα θα γίνουν ακόμη πιο εύκολες χάρη στο Application i SAVE lives που σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής θα ειδοποιεί με ένα κλικ τους Πρώτους Ανταποκριτές της Κοινότητας δείχνοντας το στίγμα αυτού που κινδυνεύει αλλά και του πλησιέστερου απινιδωτή!!
Το App θα διατίθεται δωρεάν με ανθρωπιστικά κίνητρα από τους δημιουργούς του, δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ανθρωπιστικό Σύλλογο KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με την Microsoft !
Για συμμετοχή σε εκπαίδευση χωρίς οικονομική επιβάρυνση: edu@kidssavelives.gr
Για πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την χρήση ή τοποθέτηση απινιδωτών: info@kidssavelives.gr
ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ
@KIDS SAVE LIVES