28.6.21

Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου :Γέμισε η παραλία Γερακινής ,Καλυβών και Ψακουδίων με παράνομες " μόνιμες" ομπρέλες & ξαπλώστρες -Προβλήματα με λακκούβες , σκουπιδιών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου .

 




Ο Δημοτικό σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ιων. Σφυρής επισημάνει τα προβλήματα που παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πολυγύρου ,και το φαινόμενο που παρουσιάζεται κάθε χρόνο με τις παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες που τοποθετούνται μόνιμα το καλοκαίρι πακτωμένα στο έδαφος που ασφαλίζονται με αλυσίδα και λουκέτο.
Συγκεκριμένα

ΤΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


️ΣΧΟΛΙΟ 1: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΟΜΠΡΕΛΩΝ - ΞΑΠΛΩΣΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ .

  Το τονίσαμε πέρυσι και προπερσι. Δύο μόλις Σαββατοκύριακα κινήθηκαν φέτος οι έχοντες παραθεριστικές κατοικίες και γέμισαν οι παραλίες με τις προίκες τους: ξαπλώστρες, καρέκλες, ομπρέλες, τραπεζάκια, σωσίβια ακόμα και μεγάλα σκίαστρα πακτωμενα στο εδαφος που ασφαλίζονται με αλυσίδα και λουκέτο.

 Οι παραλίες είναι για ΟΛΟΥΣ και δεν αποτελούν ιδιοκτησία.... ο Δήμος επιτέλους πρέπει να πράξει τα νόμιμα.... αρχικα να προειδοποιήσει και μετά από λίγες μέρες να τα μαζέψει...δεν είναι διαφήμιση για το Δήμο μας αυτή η κατάσταση.


ΣΧΟΛΙΟ 2: Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΏΝ ΔΡΟΜΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

  Ήδη βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο και το παραλιακό οδικό δίκτυο, σε πάρα πολλά σημεία είναι τραγικά επικίνδυνο χωρίς διαγραμμίσεις, έλλειψη φωτισμού και με πολλές λακκούβες.

Ζητώ από τη διοίκηση του Δήμου και από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες την άμεση παρέμβασή τους για να μην έχουμε σοβαρά ατυχήματα από τους επικίνδυνους ελιγμούς των οδηγών για να αποφεύγουν λακούβες και άλλες επικίνδυνες οδικές κακοτεχνίες που έχουν προκύψει αυθαίρετα σε πολλά σημεία της δημοτικής οδοποιίας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε τις συνέπειες που θα έχει ο Δήμος μας αν συμβούν ατυχήματα, με υπαιτιότητα του οδικού δικτύου.

ΣΧΟΛΙΟ 3: ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΏΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ.


  Σάββατο απόγευμα όποιος επισκεφτεί Καλύβες, Γερακινή, Ψακούδια, Μεταμόρφωση βλέπει τους κάδους απορριμμάτων γεμάτους και σακούλες σκουπιδιών με 40 βαθμούς κελσίου θερμοκρασία πεταμένες στο οδοστρωμα. Και αυτό γιατί πολιτική της δημοτικής αρχής να μην βγαίνουν τα απορριματοφορα Σαββατοκυριακο (εξαίρεση για τη λαϊκή αγορά κάθε Σάββατο στο Πολύγυρο) ώστε να μην απαιτούνται υπερωρίες στο τομέα της Καθαριότητας.

  Αυτό βεβαια οδηγει στην περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επαγγελματιών του παραλιακού μετώπου, αφού τα απορρίμματα παραμένουν στους κάδους από το πρωί της Παρασκευής όχι μόνο μέχρι το πρωί της Δευτέρας αλλά σε αρκετές περιοχές και δρόμους ακόμη περισσότερο. Διότι είναι αδύνατο ο συσσωρευμένος όγκος των απορριμμάτων να περισυλλεγεί και να μεταφερθεί την Δευτέρα στο ΧΥΤΑ.

Τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες για την καθαριότητα του Δημου - ανταποδοτικά τέλη - όπως πολύ καλά ξερουμε δεν είναι λίγα. Αντιθέτως μάλιστα όπως έχουμε τονίσει είναι τα ακριβότερα στο Νομό Χαλκιδικής.

 Χρειάζεται καθημερινή περισυλλογή των απορριμμάτων επτά ημέρες την εβδομάδα, οδοκαθαρισμός σε όλες τις γειτονιές και τους δρόμους πρωτεύουσας και χωριων, εβδομαδιαιο πλύσιμο των κάδων. Έχουμε δυστυχώς ένα σωρό άλλες ελλείψεις μην γίνομαστε προβληματικοι και στην καθαριότητα.

Οι φωτογραφίες που ανεβάζω είναι χθεσινές από παραλίες Γερακινής ,Καλυβών και Ψακουδίων.

ΥΓ. Μακάρι τα προβλήματα των χωριών του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας και ιδίως Καλυβών και Γερακινής, να ήταν μόνο οι ανεξέλεγκτα και παράνομα τοποθετημένες ομπρελες και ξαπλωστρες.

Προβληματα υδροδότησης, αγωγοί αμιάντου, αντλιοστάσιο αφύλαχτο και έτοιμο να πέσει, εσωτερική οδοποιία, ανάπλαση παραλιακής ζώνης, ελλειπεστατος φωτισμος, ανύπαρκτα πεζοδρομια και κράσπεδα, έλλειψη παιδικών χαρών, κακοτραχαλοι δρόμοι σύνδεσης με παραλία (το ρέμα στο ύψος του Γαβανα, στο ύψος του Φαρμακείου) τουριστικό περίπτερο Γερακινής-φάντασμα, αναξιοποίητες η Σκάλα Μεταλλείων και ο Μολυβοπυργος, ανύπαρκτος βιολογικός, έλλειψη σημανσεων - πινακίδων πληροφοριων, αντιπλημμυρική προστασια, έλλειψη εργατών καθαριότητας σε καθημερινή βαση....τι άλλο να πούμε;

ΥΓ2: Αύριο Τρίτη στις εφτά το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου ζωντανά από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγυρου στους 90.8.....Ίδια ώρα βάζεις το συμβούλιο με το Αγγλία -Γερμανια στο Εuro Δήμαρχε;;;...Αμάν!!!

Ioannis Sfyris