24.6.21

Ευχαριστήρια Επιστολή 10ετούς συνεργασίας του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης Δ.Μάντσιου

 


ΘΕΜΑ: «Ευχαριστήρια Επιστολή»

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί μαθητές και γονείς, μετά από δέκα χρόνια παραμονής στη θέση του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για την εξαιρετική συνεργασία.

Διαβήκαμε μαζί μία δύσκολη πορεία, με πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, με πολλαπλά και ποικίλα

προβλήματα, που όμοιά τους δεν έζησε η εκπαιδευτική κοινότητα, ήρθαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που έμοιαζαν ουτοπικές και όμως τα καταφέραμε.

Όλοι μαζί, μέσα στις συνθήκες αυτές, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε ζωντανή την εκπαίδευση, να κρατήσουμε το σχολείο μας όρθιο, να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού. Η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, η άψογη τήρηση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας, η υποδειγματική λειτουργία της σχολικής μονάδας ήταν απόρροια της κοινής προσπάθειας, της συνεισφοράς όλων σας, της διάθεσής σας να προσφέρετε, του οράματος για ένα Σχολείο που μας αξίζει. Σας ευχαριστώ που σε αυτόν τον αγώνα σταθήκατε αρωγοί, μείνατε δίπλα μου και με στηρίξατε σε κάθε προσπάθεια.

Εκτιμώντας πως έπραξα στο ακέραιο αυτό για το οποίο η πολιτεία με έταξε, με συνέπεια, με αξιοκρατία, με διαφάνεια, με δικαιοσύνη, με σεβασμό, με δημοκρατικό πνεύμα και με την πεποίθηση πως προσέφερα με όλες μου τις δυνάμεις στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας εκπαίδευσης στο Σχολείο μας, θα ήθελα να σας πω πως είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα στην θέση αυτή.

 Ενα σχολείο με εργατικούς εκπαιδευτικούς, με εξαιρετικούς συνεργάτες, με άξιους συναδέλφους, με επιμελείς μαθητές, με συμπαραστάτες γονείς, με απόλυτα συνεργάσιμο το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, συνεργάσιμη τοπική Αυτοδιοίκηση, με ένα ανθρώπινο δυναμικό που αναβαθμίζει την εκπαίδευση και θέτει παρακαταθήκη για το μέλλον του σχολείου μας.

Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας και ζητώ από όλους σας σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα και η εκπαίδευση να είστε παρόντες, με συναίσθηση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, με συνέπεια και με βασικό γνώμονα την προσφορά στον τόπο μας, στους μαθητές μας και στο σχολείο μας, ένα σχολείο που οφείλουμε να το αναβαθμίσουμε όλοι μαζί. Τον αγώνα αυτό θα τον δώσουμε ενωμένοι και κανείς δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν έχει δικαίωμα να απέχει.

Δρ. Μάντσιος Δημήτριος

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Νικήτης