16.6.21

Δωρεά ενός απινιδωτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου από την GP Safety IKE

 


Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός της για την πρόληψη στον τομέα της ασφαλειας στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, η εταιρία GP Safety IKE των φίλων Odysseas Grammenos & Dimitris Thomas ανέλαβε την πρωτοβουλία δωρεάς ενός απινιδωτή στην Πυροσβεστικη Υπηρεσια Πολυγυρου.
H GP SAFETY ΙΚΕ ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό την μελέτη, την προμήθεια, την εγκατάσταση και την συντήρηση συστημάτων που σχετίζονται με τους τομείς της ασφάλειας , της πυρασφάλειας και των συστημάτων ελέγχου.
H επείγουσα καρδιακή φροντίδα σήμερα έχει βελτιωθεί, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή η οποία παραμένει, ωστόσο, παγκοσμίως βασική αιτία αιφνίδιου θανάτου. Στατιστικά, περισσότεροι από 10.000 ενήλικοι ετησίως παθαίνουν ανακοπή χωρίς να έχουν προειδοποίηση ή σύμπτωμα. Η χρησιμότητα του απινιδωτή είναι σημαντική, διότι κάθε λεπτό που περνά η πιθανότητα επιβίωσης του παθόντος μειώνεται κατά 10%.

Ο απινιδωτής είναι σύγχρονος, εύχρηστος και με μια μικρή εκπαίδευση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες άμεσης αντιμετώπισης ενός έκτακτου καρδιακού επεισοδίου.
Τον αυτόματο απινιδωτη παρέλαβε σήμερα ο Διοικητής της ΔΙΠΥΝ Χαλκιδικής κύριος Αριστείδης Κατιρτζίδης από τους υπεύθυνους της εταιρίας.
Θα εγκατασταθεί στον χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου ώστε να είναι δυνατή η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτον (η υπηρεσία είναι ανοιχτή σε 24ωρη βάση) και θα γνωστοποιηθεί η ύπαρξη του στους αρμόδιους φορείς όπως το ΕΚΑΒ, τους διασώστες και τους πιστοποιημένους ανανήπτες της περιοχής.
Όλοι οι πυροσβέστες έχουν κατά περιοδους εκπαιδευτεί στην παροχή πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτη και επαναλαμβάνουν την σχετική εκπαίδευση σε συχνό χρονικό διάστημα.
 
          

GP Safety IKE