21.8.21

Κορονοϊός: 3.191 νέα κρούσματα Χαλκιδική 49 , Θεσσαλονίκη281 ,Αττική 798- 23 νεκροί και 317 διασωληνωμένοι- Κλειδώνει το απαγορευτικό για τους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους

 


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 21/8 ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 3.191, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

 Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 15.007 μοριακά τεστ και 84.164 rapid test, με τη θετικότητα να φτάνει το 3,22%.

 

 

 


 

Kορονοϊός: Κλείδωσε το «μπλόκο» ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους -Την Τρίτη τα νέα μετρα
Κλειδωμένη είναι η απόφαση της κυβέρνησης για «μπλόκο» στην είσοδο όσων πολιτών δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε εσωτερικούς χώρους διασκέδασης. Το σκεπτικό πίσω από την κυβερνητική στρατηγική είναι ότι «η ψυχαγωγία είναι επιλογή και όχι ανάγκη». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μάλιστα το πρωί του Σαββάτου υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί καθολικό lockdown καθώς δεν μπορεί να ανασταλούν ξανά  το φθινόπωρο η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική ζωή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι καθώς οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώνονται οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δυνατότητα να εισέλθουν σε χώρους ψυχαγωγίας, ενώ αντίθετα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπουν απρόσκοπτα, επιδεικνύοντας απλώς το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.
Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή».