23.8.21

Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου καταθέσανε αίτημα για ένταξη προς συζήτηση για τους βιολογικούς καθαρισμούς στο Δήμο

 


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ 

Σήμερα καταθέσαμε από κοινού, οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αίτημα για ένταξη προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδριασης του Δημοτικου συμβουλίου, θέματος για τους βιολογικούς καθαρισμούς στο Δήμο μας.

Οι Βιολογικοί καθαρισμοί του Δημου μας είναι υποδομή μείζονος

σημασίας,των οποίων η αξιοποίηση και η διαχείριση με τον καλύτερο τρόπο είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα της διοίκησης του Δήμου.

Δυστυχώς, από τα γεγονότα και τα στοιχεία, φαίνεται ότι υπάρχει έλλειμμα καλής διαχείρισης και σοβαρές παραλήψεις.

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: την Πρόεδρο

ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ                              του Δ.Σ. Δήμου

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ                                    Πολυγύρου

ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

(σύμφωνα με το αρ.74 του Ν.4555/2018)

Το τελευταίο διάστημα και έχοντας ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα δυσλειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της Ορμύλιας. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29/6/21 ρωτήσαμε το Δήμαρχο για την κακή λειτουργία του Βιολογικού της Ορμύλιας, που έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Περιβάλλοντος, της Φύσης της περιοχής και του Χαβρία. Τονίσαμε πως ο Δήμος πρέπει να ενδιαφέρεται και να ενεργεί για να προλαμβάνει κενά στη συντήρηση του και να αντιμετωπίζει άμεσα παρόμοιες με την τελευταία βλάβες και σοβαρά προβλήματα. Λάβαμε την καθησυχαστική απάντηση ότι τα ζητήματα που υπήρχαν λύθηκαν, ο Βιολογικός λειτουργεί και ότι όλα πλέον βαίνουν καλώς! 

Δυστυχώς όμως ένα μήνα μετά οι πληροφορίες για τα χρόνια προβλήματα, την κακή κατάσταση του Βιολογικού, οι υποψίες και ανησυχίες μας επαληθεύτηκαν για άλλη μια φορά. Τα Γεγονότα και η ίδια η Δημοτική αρχή διαψεύδει τον εαυτό της με την ανακοίνωση του αντιδημάρχου Ορμύλιας. Αναστέλλεται σε ένα βαθμό η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της και εξαγγέλονται εκ νέου εργασίες συντήρησης και επισκευών, ώστε να επανέλθει η λειτουργία του. 

Επίσης για το Βιολογικό Καθαρισμό της Γαλάτιστας έχουμε ελλιπείς πληροφορίες για τις συνθήκες λειτουργίας και για την κατάσταση που βρίσκεται. 

Τέλος ζητάμε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία των έργων στον Βιολογικό Καθαρισμό Πολυγύρου. 

Α ι τ ο ύ μ α σ τ ε

 να έλθει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου προς ενημέρωση του σώματος για την κατάσταση και τη λειτουργία των Βιολογικών Καθαρισμών Ορμύλιας, Γαλάτιστας και Πολυγύρου. 

Ζητάμε επίσης να τεθούν στη διάθεσή μας άμεσα, προκειμένου να γίνει πιο αποδοτική η συζήτηση, όλα τα έγγραφα και οι αναφορές που αφορούν τη συντήρηση και την κατάσταση των Βιολογικών. 

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ζητάμε να μπει στην ημερήσια διάταξη του αμέσως επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Πολύγυρος, Δευτέρα 23/8/21

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

πηγή 

Συνεργασία πολιτών δήμου Πολυγύρου




Αναμένουμε και την  αντιπολίτευση του Δήμου Σιθωνίας  να πράξη το ίδιο,  το πρόβλημα στη Σιθωνία είναι τεράστιο (ιδιαίτερα στη Νικήτη ) και θα καταστρέψει την  μελλοντική της ανάπτυξη . 
Αυτό που έγινε στη Χανιώτη σε μια μικρή περιοχή που ο Δήμος έκρινε ακατάλληλη για κολύμπι  (  χάλασαν δύο αντλίες του βιολογικού, με αποτέλεσμα λύματα να πέσουν στη θάλασσα και τα  βυτιοφόρα έκαναν τις αντλήσεις)  στη Νικήτη γινότανε τα προηγούμενα χρόνια  σχεδόν κάθε μερα.