26.8.21

Οι cleaningans καθάρισαν περιοχές Ν.Μαρμαρά και σημεία της επαρχιακής οδού Νικήτης - Σάρτης κατα την διάρκεια των διακοπών (foto)


 Oι "Cleaningans" όπως ονομάζονται
  καθάρισαν περιοχές Ν.Μαρμαρ;ά και σημεία της επαρχιακής οδού Νικήτης - Σάρτης κατα την διάρκεια  των διακοπών
Όπως τονίζουν σε ανάρτησή τους στο fb
"Αν είναι δυνατόν!" ,  "Ο Χριστός και η Παναγία!" , "Πόσο κρίμα..." είναι κάποια από τα επιφωνήματα μας αντικρύζοντας το χάος που επικρατούσε κατά την διάρκεια των δράσεων

καθαρισμού που πραγματοποιήσαμε στο διάστημα των διακοπών μας στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. 

Αυτήν την φορά κοντά στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά. Σε έναν φυσικό παράδεισο που δεν του δίνουμε τον απαραίτητο σεβασμό. Καθαρίσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε αρκετά σημεία της Επαρχιακής οδού Νικήτης-Σάρτης αλλά και 2 απομακρυσμένες παραλίες που η πρόσβαση τους είναι εφικτή μόνο από την θάλασσα. Όπου και να έστρεφε κανείς το βλέμμα του υπήρχαν σκουπίδια. Σκουπίδια πολλών ετών, όμως και "φρέσκα" ίσως και λίγων ωρών με το ζύγι να γέρνει περισσότερο στα πρώτα. 

Στις 9 εξορμήσεις που κάναμε εκεί καταφέραμε να απομακρύνουμε 1700lt  σκουπιδιών καθώς και μερικά ογκώδη αντικείμενα. Αγαπάμε την Χαλκιδική και αυτό βγαίνει προς τα έξω.
Συνολικά ο απολογισμός από τον μαραθώνιο δράσεων στον Ν. Μαρμαρά είναι:
19 σακούλες των 50lt-125lt🗑
1 σακούλα των 120lt μόνο με καθαρά αλουμινένια κουτάκια
13 λάστιχα αυτοκινήτου
1 ψαροντούφεκο
2 μπιτόνια🛢
1 λάστιχο ποτίσματος
κομμάτια φελιζόλ
διάφορα παλιοσίδερα
 Ευχαριστούμε την ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Καλαμαριάς που ήταν δίπλα μας με τις σακούλες!
 Εντός λίγων ημερών θα ανέβει ξεχωριστή δημοσίευση μόνο με τα "αρχαία ευρήματα" που μας εντυπωσίασαν και θα ήταν ενδιαφέρον να τα μοιραστούμε μαζί σας.
 Σεβόμαστε το περιβάλλον, αλλάζουμε νοοτροπία!

 

The Cleaningans