16.8.21

Λιμάνι της Νικήτης . Ζούγκλα , Αναρχία και Κυκλοφοριακό Χάος (φωτο)


Λιμάνι Νικήτης . Ένας χώρος αναξιοποίητος,   αντί να είναι το κόσμημα της Νικήτης , και ο κάθε επισκέπτης θα απολάμβανε την βόλτα του  το απόγευμα, το θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα , χώρος που θα πραγματοποιούνταν καλλιτεχνικές και πολιτιστικές; εκδηλώσεις, και πολλά άλλα .

 Δυστυχώς επικρατεί χάος και κυκλοφοριακή αναρχία  που θυμίζει Ζούγκλα. Το μέρος έχει καταντήσει ένα θεοσκότεινο πάρκινγκ , στον

δρόμο υπάρχει μποτιλιάρισμα από τα αυτοκίνητα χειρότερο από τα φανάρια της Νικήτης, (ήθελαν ανάθεμά τους να κάνουν και πρατήριο καυσίμων )

 Οι ιδιοκτήτες των διπλανών κατοικιών και επιχειρήσεων (τουριστικών καταλυμάτων κ.λ.π. ) είναι εξαγριωμένοι . 

Πέρα από τη καθημερινή τους ταλαιπωρία που βιώνουν, βλέπουν τους Ρομα να κατασκηνώνουν , οσμίζονται την μπόχα που αναδύεται από τη θάλασσα λόγω της ανεξέλεγκτης ρύπανσης από τα ενοικιαζόμενα σκάφη που πετούν τα σωματικά του απορρίμματα  μέσα στο χώρο του λιμανιού, δεν μπορούνε να πάνε στα σπίτια τους και κινδυνεύουν να χτυπηθούν,   αναρωτιούνται , μήπως κάποιοι που είναι και αρμόδιοι θέλουν και επιδιώκουν αυτή την κατάσταση για « τοπικιστικους» λόγους ζηλοφθονίας  , (η Νικήτη έχει μια αλματώδη ανάπτυξη αλλά έργα μηδέν από τον Δήμο ), ή είναι πράγματι ανίκανοι,   και τι πράττουν οι αιρετοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής της Νικήτης ?