26.10.21

Μπαίνουν τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης στην Πειραιώς από το Απόγευμα 26-10-21

 


Λίγο μετά τις 16:35 άρχισαν να φαίνονται τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης στους λογαριασμούς των παραγωγών στην Πειραιώς. Η διαδικασία συνεχίζεται και θα γίνει σταδιακά,


Όσοι δικαιούχοι έχουν λογαριασμό στην Πειραιώς, θα μπορούν, με βάση το πλάνο της πληρωμής, να κάνουν ανάληψη από σήμερα Τρίτη, ενώ δεν αποκλείεται από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου να είναι διαθέσιμα τα χρήματα και σε άλλες τράπεζες.

Το συνολικό ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των 650.000 και πλέον δικαιούχων υπολογίζεται σε 600 με 650 εκατ. ευρώ, αφορά δε περίπου το 70% της βασικής τους ενίσχυσης, όπως έχουμε γράψει ξανά. Το υπόλοιπο ποσό της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2021, δηλαδή το 30% περίπου της βασικής, συν το πρασίνισμα, συν το μπόνους γεωργών νεαρής ηλικίας, πρόκειται να καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα.
Παράπονα για περικοπές από 7 έως 10% στα ποσά

Από τις πρώτες αναφορές των παραγωγών που είδαν χρήματα στον λογαριασμό τους, γίνεται λόγος για μειωμένα ποσά.  Κτηνοτρόφοι  κάνουν λόγο για μείωση της τάξης του 7 με 10% στα χρήματα που έλαβαν εν συγκρίσει με πέρσι. Αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥπΑΑΤ να δημοσιοποιήσουν αναλυτικά στοιχεία σε σχέση με την πληρωμή, για να δουν τις διαφορές με τα περσινά ποσά.