13.10.21

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ -ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΣΥΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 


Το Υπουργείο Παιδείας χωρίς καμία δικαιολογία ανακοίνωσε τη συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα με τη σχολική χρονιά να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη Χαλκιδική υπάρχουν δικαιολογημένα πολλές διαμαρτυρίες από εκπαιδευτικούς και πολίτες για τη μαζική μείωση τμημάτων μέσα από συμπτύξεις.
Η υποβάθμιση των Σχολικών Μονάδων σε όλους τους Δήμους της Χαλκιδικής δημιουργεί πολλά προβλήματα στη σχολική πραγματικότητα, καθώς από τις συγχωνεύσεις των τμημάτων θα αυξηθούν σημαντικά οι μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας.
Η πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον τόπο μας κατά τους χειμερινούς μήνες, αποτελούν ένα ακόμη επιβαρυντικό παράγοντα για διασπορά του κορωνοϊού εντός εκπαιδευτικών δομών.
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που το Υπουργείο είχε την ευκαιρία να μειώσει τους μαθητές μέσα στις τάξεις και να στελεχώσει τα σχολεία της επαρχίας με επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό.
Για τους λόγους αυτούς, πρόκειται να κινηθώ άμεσα κοινοβουλευτικά μαζί με τους συναδέλφους της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, διεκδικώντας τα απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων της Χαλκιδικής και την προστασία των μαθητών μας.