15.10.21

Παραλία "Τηγάνια" Σιθωνίας - Η πιο Εξωτική παραλία της Χαλκιδικής (Video Drone George Sal )

  


George Sal


George Sal
Tigania Beach Halkidiki / Παραλία τηγάνια - Ξεκάθαρα η πιο Εξωτική παραλία της Χαλκιδικής.drone 4K


Η ονομασία Τηγάνια φέρεται να δόθηκε παλιά απο τους Ψαρράδες της περιοχής. Οταν ειχε άσχημο καιρό και για ασφάλεια δεν ξανοίγονταν στα ανοιχτά, τα τηγάνια ηταν το σημειο οπου κατέφευγαν με τις βάρκες τους.
Για τους Ψαρράδες λοιπόν τότε αυτο θεωρούνταν ως το κοντινό κ ασφαλές σημειο οπου έλεγαν οτι πήγαιναν για να βγάλουν την τηγανιά, δηλαδή το σχετικά μικρό κ εύκολο μεροκάματο.

H παραλία Τηγάνια είναι μια μοναδική παραλία στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, τη Σιθωνία, ανάμεσα στις παραλίες Κληματαριά και Κριαρίτσι. Μια άγρια ομορφιά που θυμίζει Καραϊβική με τα τιρκουάζ νερά και τη χρυσή της άμμο.
Η παραλία Τηγάνια αποτελείται από τρεις μικρές παραλίες στη σειρά που χωρίζονται μεταξύ τους με βράχια και όλες μαζί κάνουν τα Τηγάνια. Στις πρώτες δύο υπάρχει μικρό πάρκινγκ καθώς και beach bar με ομπρέλες από φοίνικα που δένουν ιδανικά με το υπόλοιπο τοπίο, ενώ η τρίτη είναι πιο ήσυχη και συχνά μπορεί να συναντήσετε σκηνές και γυμνιστές.
Μέχρι πριν λίγο καιρό τα Τηγάνια αποτελούσαν έναν κρυμμένο θησαυρό, τα τελευταία όμως χρόνια η φήμη της παραλίας εξαπλώνεται λόγω της άγριας ομορφιάς της, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι την ανακαλύπτουν.
Η πρόσβαση στην παραλία Τηγάνια είναι δύσκολη, αξίζει όμως την ταλαιπωρία, καθώς τα κρυστάλλινα νερά της θα σας αποζημιώσουν. Υπάρχει ένα δίκτυο δρόμων, μέσω του οποίου μπορείτε να φτάσετε στην παραλία αν ακολουθήσετε τις πινακίδες και τα βελάκια που βρίσκονται ζωγραφισμένα στο δρόμο. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να προσανατολιστείτε για να βρείτε τα Τηγάνια ακολουθήστε για αρχή τον πιο πλατύ δρόμο.
Υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσετε στα Τηγάνια, ο ένας είναι μέσω του κεντρικού δρόμου της Σιθωνίας από την Συκιά προς το Καλαμίτσι,και ο άλλος είναι μέσω του παραλιακού δρόμου που ξεκινάει από την παραλία της Συκιάς.
Η περιοχή είναι αρκετά ερημωμένη, καθώς είναι μακριά από τον κεντρικό δρόμο.
Πολλοί λένε ότι η παραλία Τηγάνια είναι από τις πιο όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής, μια κρυμμένη ομορφιά που περιμένει να την ανακαλύψετε και να απολαύσετε την απέραντη θέα, το πράσινο και να αξέχαστα νερά της.
Η τοποθεσία της παραλίας Τηγάνια είναι ιδανική, ανάμεσα στα βράχια και προσδίδει μια άγρια ομορφιά που σε φέρνει πιο κοντά με τη φύση.


Παρατήρηση(κουτσομπολίστικη)
1. Λίγο πριν το τέλος του βίντεο στο στιγμιότυπο στο έκτο(6ο) λεπτό στο πανοραμικό σημειο πάνω απο τις παραλίες Τηγάνια κ Κριαρίτσι(Blue Sea), ειναι σταθμευμένα τροχόσπιτα κ ενα φορτηγό τροποποιημένο σε σπίτι, κ μάλιστα σπίτι πολυτελείας. Το εσωτερικό του όπως διακριτικά προσπάθησα να δω, ήταν απίστευτα διαμορφωμένο κ εξοπλισμένο απο τους ιδιοκτήτες του οπου θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με πεντάστερη βίλα.
2, Η παραλία Τηγάνια είναι το σκηνικό όπου γυρίστηκε και η ελληνική ταινία ''Μια μέλισσα τον Αύγουστο''
Περεταίρω πληροφορίες εδώ... https://www.sithoniahotels.gr/el/top-...

Ως επισκέπτης κ παρατηρητής της ευρύτερης περιοχής, και αφού εξερεύνησα το Κριαρίτσι κ τα Τηγάνια οι εντυπώσεις που αποκόμισα, περα απο το μαγικό κ άγριο τοπιο ειναι ενα τεράστιο ερωτηματικό. Τι πήγε να γίνει εδώ? ποιος έφτιαξε αυτο το τεράστιο δαιδαλώδες λαβύρινθο ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου με γέφυρες υπονόμους κ πεζοδρόμους πριν 30 περίπου χρονια, κ έμειναν να ρημάζουν στο χρόνο? Οσους ντόπιους ρώτησα τόσες διαφορετικές απατήσεις έλαβα.
Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για αυτο που λεω, κλικάρετε στο google mups Τηγάνια η Κριαρίτσι Χαλκιδικής, κ ανοίξτε το χάρτη(zoom out)και θα καταλάβετε.
Με μια μικρη έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα κ αυτο... https://www.kriaritsi.com/el/kriarits...

MUSIC - Track: Burst — Land of Fire [Audio Library Release] Music provided by Audio Library Plus
Free Download / Stream: https://alplus.io/burst