14.12.21

Έκδοση μιας σειράς βιβλίων με τίτλο: «Η Χαλκιδική στο διάβα του χρόνου» Διαδρομές στην Αρχαία Όλυνθο.


 Βασίλης Μισαϊλίδης

 Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιάννη Γιώργου Ιωάννης Γιώργος για την έκδοση μιας σειράς βιβλίων με τίτλο: «Η Χαλκιδική στο διάβα του χρόνου» Διαδρομές στην Αρχαία Όλυνθο.

Επίσης ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ολύνθου κ. Νίκο Αυγέρη (Νίκος Αυγέρης) για την συμβολή του στην εκτύπωση και την Διευθύντρια Π.Ε. Χαλκιδικής κα. Ρούλα Μυλωνά (Ζαφειρούλα Μυλωνά) για την ευθύνη της διανομής στα σχολεία!!


Οι τέως Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης της 1ης και 2ης Εκπαιδευτικών Περιφερειών Χαλκιδικής Δρ Ευάγγελος Κελεσίδης (Evangelos Kelesidis) και Δρ Γεώργιος Μπότσας (George Botsas)
σε συνεργασία με τους τέως και νυν Διευθυντές των δημοτικών σχολείων:
Αδαμίδου Ραλλία, (Rallia Adamidou) Δ/ντρια Δημοτικού Σχολείου Ποτίδαιας
Μισαηλίδης Βασίλειος, Vassilis Misailidis) Δ/ντή Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου
Παλαιολόγου Ευδοξία, Evdoxia Palaiologou) Δ/ντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών
Παρούση Ιφιγένεια, (Ifigeneia Parousi) Δ/ντρια 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου
στα πλαίσια του Δικτύου τοπικής ιστορίας «Η Χαλκιδική στο Διάβα του χρόνου» προχώρησαν στην συγγραφή μιας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής πρότασης -που αποτελείται από τρία βιβλία- με σκοπό να βοηθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να οργανώσουν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου.
Βιβλίο εκπαιδευτικού
Βιβλίο μαθητή
Φύλλα εργασιών για το μαθητή
Αναλυτικά:
Το βιβλίο του εκπαιδευτικού, περιλαμβάνει υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικόμε δραστηριότητες που ενισχύουν την πολύπλευρη αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και υλικού.
✔️
Βιβλίο μαθητή
Ένα εικονογραφημένο παραμύθι με τίτλο «Ο Ολυνθίωνας και η Δάφνη ταξιδεύουν … στο χρόνο» μας ταξιδεύει στο ιστορικό παρελθόν. Δύο παιδιά ο Ολυνθίωνας -ένα αγόρι της αρχαίας πόλης - και η Δάφνη -ένα κορίτσι του 21ου αιώνα-κουβεντιάζουν ….ανακαλύπτουν… και μας δίνουν πληροφορίες για την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Όλυνθο.
Εικονογράφηση: Κατσιούρα Κατερίνα, (Katerina E. Katsioura) Εικαστικός
Φύλλα εργασιών για το μαθητή,
Το πακέτο εργασιών απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και περιέχει έτοιμες ευχάριστες δραστηριότητες για τους μαθητές που στοχεύουν στηνκατάλληλη προετοιμασία για την επίσκεψήτης τάξης στον Αρχαιολογικό χώρο ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσονται κίνητρα για την προώθηση της μάθησης.
Αισιοδοξούμε ότι το παρόν υλικό θα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε η εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου να είναι μια μοναδική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της Χαλκιδικής γενικότερα.
Τα βιβλία θα εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες των δημοτικών σχολείων της Χαλκιδικής με στόχο την καλύτερη προετοιμασία εκπαιδευτικών επισκέψεων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολύνθου!!

Το κλείσιμο αυτής της όμορφης παρέας έγινε φυσικά με τσιπουράκι και χαλαρή συζήτηση αναμνήσεων…
Να είμαστε καλά να ανταμώνουμε σε χαρούμενες στιγμές!!!