29.3.22

«ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΑΠ.ΠΑΝΑ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

 


Απάντηση στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του για την ουσιαστική στήριξη των τουριστικών καταλυμάτων, έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο και ειδικότερα η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ αναφέρει στον Βουλευτή, πως έχει καταρτιστεί νέο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» με προϋπολογισμό 3,88 δις ευρώ δημόσιας δαπάνης και θα αποτελέσει βασικό εργαλείο στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα ο Ειδικός Γραμματέας του φορέα ενημερώνει τον κ. Πάνα, πως εκτιμάται ότι το Πρόγραμμα θα εγκριθεί εντός του δεύτερου τριμήνου του 2022 και η δημοσίευση προσκλήσεων θα είναι δυνατή κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022.Σε αυτό και περιλαμβάνεται ρητά ως κατηγορία παρεμβάσεων η ‘’Αναβάθμιση, εμπλουτισμός & ποιοτικός εκσυγχρονισμός του τουριστικού προϊόντος μέσω ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων’’ και προσκλήσεις που αφορούν την ενίσχυση για τη πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΜμΕ οριζόντια σε όλους τους κλάδους, επομένως και στον κλάδο του Τουρισμού.

Ταυτόχρονα, στην Απάντησή του προς τον Βουλευτή το αρμόδιο Υπουργείο επισημαίνει, πως στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο υλοποιούνται δύο δράσεις, ειδικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις και ενισχύονται πλέον των 7.500 χιλιάδων επενδυτικά σχέδια από υπό ίδρυση και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις με συνολική δημόσια χρηματοδότηση ύψους 997,7  εκατ. €.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Έπειτα από μια ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβασή μου δημιουργούνται προοπτικές για τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, από τις οποίες το κράτος αντλεί από αυτές τεράστια έσοδα ετησίως. Νιώθω ικανοποιημένος, καθώς η Χαλκιδική διαθέτει πλήθος τέτοιων τουριστικών επιχειρήσεων από τις οποίες μάλιστα εξαρτώνται άμεσα και πολλοί εργαζόμενοι. Βρίσκομαι σταθερά δίπλα στα δίκαια αιτήματα των  μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, ώστε να συμβάλλω στην ουσιαστική στήριξή τους και ενίσχυση της βιώσιμότητας τους στο νέο τουριστικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Απάντησης: