18.3.22

Ένταξη του έργου AΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΚΕΑΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ , στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020»

 


Με την με Α.Π 170/08-03-2022 Απόφαση της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής Α.Ε Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντάχθηκε η υλοποίηση του Έργου «AΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΥΚΕΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΚΕΑΣ» ολικού προϋπολογισμού 400.000,00€ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Η προτεινόμενη ανάπλαση περιλαμβάνει ήπιες επεμβάσεις που δεν θα επηρεάσουν τη φυσική ισορροπία της περιοχής, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα ξύλινα παγκάκια και πάγκους στους υφιστάμενους χώρους πρασίνου καθώς και κάδων απορριμμάτων με ξύλινη επένδυση. Βασικό στοιχείο της ανάπλασης είναι η τοποθέτηση νέων σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και ιστών. Απώτερος σκοπός των προτεινόμενων ήπιων επεμβάσεων αποτέλεσε η δημιουργία λειτουργικών ενοτήτων στις οποίες οι χρήστες – επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να εκτελέσουν διαφορετικές δραστηριότητες όπως ανάπαυση, επαφή με το φυτικό στοιχείο, αλλά και ελεύθερη κίνηση στο χώρο. Οι διαμορφώσεις αυτές δημιουργούν έναν υπαίθριο χώρο που αναπτύσσεται στις υφιστάμενες φυσικές στάθμες, ακολουθώντας τη στάθμη του εδάφους χωρίς έντονες υψομετρικές εξάρσεις, προσφέροντας με τον τρόπο αυτόν ασφαλείς και εύρυθμες δυνατότητες χρήσης.


Το Μέτρο εφαρμόζεται στην Τοπική Κοινότητα Πυργαδικίων, Δημοτική Κοινότητα Αμμουλιανής, Δημοτική Κοινότητα Ιερισσού, Τοπική Κοινότητα Νέων Ρόδων, Τοπική Κοινότητα Ολυμπιάδος, Τοπική Κοινότητα Ουρανοπόλεως του Δήμου Αριστοτέλη καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Νικολάου, Δημοτική Κοινότητα Συκέας και στην Τοπική Κοινότητα Σάρτης του Δήμου Σιθωνίας.