19.10.23

Η Ε.Ε.Ν.Ν. ΄Σιθων¨ προκηρύσσει τον 16ο Κολυμβητικό Αγώνα Ψυχής στην Νικήτη Χαλκιδικής , απόστασης 5km. 29/10/23



Η Ε.Ε.Ν.Ν “Ο ΣΙΘΩΝ” προκηρύσσει τον 16ο Αγώνα Ψυχής στην Νικήτη, απόστασης 5km.29/10/2023

    Ο αγώνας ψυχής ξεκίνησε ανεπίσημα την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 από 5 κολυμβητές την ημέρα της τελετής έναρξης του 36ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου

κόλπου στην μνήμη του τότε Αντιπροέδρου της Ε.Ε.Ν.Ν. “Ο ΣΙΘΩΝ”ΜΙΧΆΛΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΎΔΑ ο οποίος έχασε  τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα στις 30 Οκτωβρίου του 2005 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

     Έκτοτε μια συγκινητική συνάντηση καθιερώθηκε εδώ και 18 χρόνια ο 'Αγώνας Ψυχής' στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή σε τροχαία δυστυχήματαδίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κολυμβητές να κολυμπήσουν αφιερώνοντας τον στους δικούς τους ανθρώπους που δεν είναι πια κοντά τους.

     Έμπνευση αυτού του αγώνα και επιθυμία του Αντιπροέδρου του Συλλόγου μας, του αείμνηστου Μιχαλη Γεωργακουδα.

 Φέτος ο αγώνας ψυχής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 11:00 στην παραλία της Νικήτης ( προβλήτα ).

     Οι κανονισμοί του αγώνα είναι οι εξής:

Οι κολυμβητές θα διανύσουν την απόσταση των 5 χιλιομέτρων παράκτια τηςΝικήτης και εντός των σημαδούρων οι οποίες θα δείχνουν και την πορεία που θαπρέπει να ακολουθηθεί.

     Απαγορεύονται τα βοηθητικά μέσα πλεύσης. Τονίζεται πως οι κολυμβητές θαπρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες τις οργανωτικής επιτροπής για την δικήτους ασφάλεια.

     Επίσης θα υπάρχουν βάρκες οι οποίες θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή του αγώνακαι εκεί θα μπορούν να αναφέρονται προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

     Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν το πρωί της Κυριακής υπογράφονταςυπεύθυνη δήλωση και καταθέτοντας στην οργανωτική επιτροπή ιατρική βεβαίωσηη οποία θα βεβαιώνει ότι ο κολυμβητής είναι υγιής και μπορεί να κολυμπήσει.

     Χωρίς την ιατρική βεβαίωση δεν θα μπορεί να λάβει μέρος. 

Με Εκτίμηση Το Δ.Σ.