16.10.23

11-12 ΝΟΕΜΒΡΗ, για Ανάβαση στον Χολομώντα, με κλασικά αυτοκίνητα

 

Π.Α.Σ.ΧΑ. (Πανελλήνιος Αυτοκινητιστικός Σύλλογος ΧΑλκιδικής)
Η εκκίνηση των κλασσικών αυτοκινήτων θα γίνει από το μικρό Προσφυγοχώρι της Νέας Τενέδου, για να τιμήσουμε τους κατοίκους αυτού του χωριού, που εγκαταστάθηκαν και προόδεψαν σε αυτόν εδώ τον τόπο, ξεριζωμένοι από τα πάτρια εδάφη του νησιού της Τενέδου.

Οι φιλόξενοι κάτοικοι μας ετοιμάζουν ανεπανάληπτη υποδοχή.
Θα εκκινήσουμε στις 11:00 π.μ του Σαββάτου 11/11/2023 και κινηθούμε προς τον Άγιο Παντελεήμονα- Σήμαντρα-Πολύγυρο. Μετά από περίπου 38 χλμ, θα φτάσουμε στην πλατεία της Ορμύλιας, όπου θα κάνουμε μία μικρή στάση, για να ''απολαύσουμε'' την τοπική φιλοξενία.
Στην συνέχεια θα κινηθούμε προς το Μεταγκίτσι, όπου και εκεί η ''ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΤΙΝΑ'' μας ετοιμάζει μία μικρή έκπληξη!!!
Το κομβόι των οχημάτων ,από τα ορεινά θα κατευθυνθούμε προς το παραλιακό μέτωπο, για να φτάσουμε μετά από 72 χλμ στα Πυργαδίκια. Εκεί, στην Ψαροταβέρνα της ''ΑΜΑΛΙΑΣ'', μπροστά στο κύμα, ο σύλλογος θα παραθέσει γεύμα στα πληρώματα.
Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε πλέον να ανηφορίζουμε τις πλαγιές. Θα αφήσουμε ξοπίσω μας τον Άγιο Ιωάννη, τα Πλανά, την Σμίξη, και τα Βράσταμα. Θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε πλέον τον Χολομώντα, που φόρεσε τα Φθινοπωρινά του.
Τα κοκκινοπορτοκαλοκαφεκιτρινοχρυσαφοπράσινα φυλλώματα των δένδρων, έχουν γίνει πλέον χαλί αυτή την εποχή για το διάβα των οχημάτων μας.
Το μάτι δεν θα χορταίνει να βλέπει την φύση. Κουμαριές, Οξιές, Καστανιές, μαύρη Πεύκη, Έλατα άπειρα είδη δένδρων και φυτών θα γεμίσουν τα μάτια των πληρωμάτων...
Έτσι μετά από συνολικά 100 χλμ, θα φτάσουμε στην πλατεία του Ταξιάρχη. Ήδη το πρώτο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δένδρο θα έχει πάρει την θέση του στην πλατεία του χωριού, για να καλωσορίσει τα πληρώματα.
Τακτοποίηση των πληρωμάτων στα καταλύματά μας, Απολυμένη Πέτρα και Καταλύματα Παπαγιάννης και έξοδος για όσους το επιθυμούν.
Το βραδινό γλέντι (καραόκε) ετοιμάζεται από τον σύλλογο, στο Σαλόνι της ''Απολυμένης Πέτρας''. www.apolimenipetra.gr.
Ο Πιο καλλίφωνος που θα αναδειχθεί από την επιτροπή των μελών, θα κερδίσει δωρεάν συμμετοχή στην επόμενη εκδήλωση του συλλόγου.
Ακόμη 5 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα Χριστουγεννιάτικο φυσικό δένδρο.
Το Ξημέρωμα θα μας βρει ακόμη στα κρεβάτια μας, μετά από την βραδινή κραιπάλη.
Μετά το πρωινό μας, όσοι θελήσουν θα έχουν τον χρόνο να εκκλησιαστούν στην εκκλησία των Ταξιαρχών.
Στις 11:00 ξεκινάμε όλοι μαζί να κατηφορίσουμε τον Χολομώντα.
Να περάσουμε μέσα από την πανέμορφη Αρναία για να κατευθυνθούμε στην Μεγάλη Παναγία.
Θα σταματήσουμε στο Ιερό Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγίας, που αυτό το διάστημα είναι σε ανακατασκευή.
Όμως θα μπορέσουμε να ανάψουμε ένα κεράκι στο παρεκκλήσι, στον χώρο που έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό, στην Μεγαλόχαρη.
Μία ακόμη εκδήλωση του Π.Α.Σ.ΧΑ θα τελειώσει, με την δεξίωση και τις απονομές των πλακετών στα πληρώματα και στους χορηγούς μας, που θα δοθεί στο αγρόκτημα ‘’Πλατανόρεμα’’ στο 10ο χλμ Μ. Παναγίας - Ιερισσού. www.platanorema.gr.
Πληροφορίες Κεχαγιόγλου 6977414525