24.10.23

Πρόγραμμα εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

 

φωτο 2022

Σύμφωνα με την ΠΕ Χαλκιδικής, από τις 8.00 το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου έως και ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου από τις 9.00 το πρωί σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλης θα πραγματοποιηθούν Πανηγυρικοί Εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες.

Στις 11.00 το πρωί μαθητές, με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των ηρώων της πόλης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την κατάθεση στεφανιών από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης, θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα, των Ν.Π.Δ.Δ, Ι.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες, στις 27ης και 28ης Οκτωβρίου.


Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 10.30 θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας, Σεβαμιώτατος κ.κ. Νικόδημος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου Ν. Χαλκιδικής, Άννα Χαλκιά.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων από τους:

-Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

-Εκπρόσωπο της Βουλής.

-Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.

-Δήμαρχο Πολυγύρου.

-Διοικητή Φρουράς Θεσσαλονίκης Δ/κτη Γ΄ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του.

-Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής.

-Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής.

-Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.


Ώρα 11:30 : Παρέλαση μαθητών μπροστά από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.