13.10.23

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων – Ο Γρηγόρης Τάσιος των 2 επιτυχημένων θητειών δίνει τη σκυτάλη στη νέα διοίκηση - Δήλωση Λασπά Ιωάννη από Χαλκιδική που δεν εξελέγει


 Πραγματοποιήθηκαν χθες στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – ΠΟΞ.

Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος παραμένει να είναι πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.

Πρώτος σε ψήφους ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

 Αλλάζει σελίδα με νέο διοικητικό συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των δύο -άκρως επιτυχημένων- θητειών του Γρηγόρη Τάσιου. Με τις εκλογές που ολοκληρώθηκαν , εξελέγησαν τα 12 νέα μέλη του ΔΣ, τα οποία θα εκλέξουν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι εκλογές παρουσίασαν πρωτοφανές ενδιαφέρον για το ιστορικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, τόσο από πλευράς υποψηφιοτήτων (κατέβηκαν 19 υποψήφιοι για 12 θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο), όσο και από πλευράς ψηφισάντων, καθώς ψήφισαν εκπρόσωποι 52 ενώσεων ξενοδόχων από ολόκληρη την χώρα. Συνολικά δε ψήφισαν 158 ξενοδόχοι.

Οι σταυροί που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι, έχουν ως ακολούθως:
Βασιλικός Ευγένιος, Αθήνα 88
Βούλγαρης Χαράλαμπος, Κέρκυρα 66
Γιαννούλης Εμμανουήλ, Χανιά 85
Εξάρχου Έφη, Ιωάννινα 11
Ηλιόπουλος Αντώνης, Σαντορίνη 49
Καλλίας Άγγελος, Δράμα 87
Κατσαράς Ευάγγελος, Νάξος 53
Λασπάς Ιωάννης, Χαλκιδική 62
Μαϊστράλη Αντιγόνη, Χίος 75
Μανδρίνος Ανδρέας, Θεσσαλονίκη 87
Μαρινάκος Κωνσταντίνος, Αρκαδία 73
Μιχαηλίδης Ιορδάνης, Δυτική Μακεδονία 66
Παπαϊωάννου Ειρήνη, Λάρισα 60
Σβύνου Κωνσταντίνα, Κω 83
Σουρέλης Σπύρος, Ιωάννινα 64
Τιμοθεάτος Γεράσιμος, Κεφαλονιά – Ιθάκη 77
Τσακαλάκης Εμμανουήλ, Ρέθυμνο 64
Τσιτλακίδης Ηρακλής, Πιερία 72
Χατζής Γιάννης, Ρόδος 94
Οι υποψηφιότητες για την Ελεγκτική Επιτροπή της ΠΟΞ, είχαν ως εξής:
Βαντώλας Θεόδωρος, Ιωάννινα 99
Τάσιος Γρηγόρης, Χαλκιδική 128
Φλέγκα Σοφία, Ευρυτανία 125

 


Διοικητικό συμβούλιο


1. Χατζής Ιωάννης

2. Βασιλικός Ευγένιος

3. Καλλίας Άγγελος

4. Μανδρίνος Ανδρέας

5. Γιαννούλης Εμμανουήλ

6. Σβύνου Κωνσταντίνα

7. Τιμοθεάτος Γεράσιμος

8. Μαϊστράλη Αντιγόνη

9. Μαρινάκος Κωνσταντίνος

10. Τσιτλακίδης Ηρακλής

11. Βούλγαρης Χαράλαμπος

12. Μιχαηλίδης Ιορδάνης


Αναπληρωματικά μέλη


1. Σουρέλης Σπύρος

2. Τσακαλάκης Εμμανουήλ

3. Λασπάς Ιωάννης

4. Παπαϊωάννου Ειρήνη

5. Κατσαράς Ευάγγελος

6. Ηλιόπουλος Αντώνης

7. Εξάρχου Έφη


Ελεγκτική Επιτροπή


1. Τάσιος Γρηγόρης

2. Φλέγκα Σοφία

3. Βαντώλας Θεόδωρος


Σημειώνεται πως το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΞ θα συνεδριάσει για να συγκροτηθεί σε Σώμα εντός των επόμενων ημερών.


Λασπάς Ιωάννης Χαλκιδική

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν σήμερα με την ψήφο τους στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων!

 Στην πρώτη μου συμμετοχή δεν κατάφερα να εκλεγώ ώστε να εκπροσωπήσω τη Χαλκιδική στο νέο ΔΣ 

Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στο νέο ΔΣ κ ως αναπληρωματικός θα σταθώ δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί! 

Να ευχηθώ επίσης στον απερχόμενο πρόεδρο κ μέντορά μου στα συνδικαλιστικά δρώμενα Grigoris Tasios να είναι υγιής κ το επόμενο βήμα του να είναι ακόμη πιο επιδραστικό

Yannis Laspas


 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΑΣΙΟΣ 

Η σημερινή μέρα στην Αθήνα ήταν για μένα πολύ ξεχωριστή και συγκινητική. Μετά από 6 χρόνια, αφού ολοκλήρωσα δυο πλήρεις θητείες στο τιμόνι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, όπως προβλέπει το καταστατικό, πραγματοποίησα την τελευταία μου ομιλία από τη θέση του Προέδρου στη Γενική μας Συνέλευση στο Divani Caravel.
Νιώθω υπερήφανος και γεμάτος, καθώς έφτασε στο τέλος της μια συναρπαστική διαδρομή που θα μου μείνει αξέχαστη. Ξεκινήσαμε μαζί με τους συναδέλφους, μια γροθιά, το 2017, 38 Ενώσεις - Μέλη και σήμερα έχουμε φτάσει πλέον στις 54! Έρχονται στο μυαλό μου αναμνήσεις που συνδέονται με πρόσωπα, με κρίσεις, με αγωνίες, με προσπάθειες, με ξενύχτια, με διεκδικήσεις, με χαρές, με επιτυχίες. Παραλάβαμε τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και με τις προσπάθειες όλων μας, καταφέραμε να κρατήσουμε ψηλά, αξιόμαχη και δυνατή την ΠΟΞ.
Η Ομοσπονδία μας έχει γράψει τη δική της ιστορία και μετρά το δικό της θετικό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της χώρας μας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να το κάνει και τα επόμενα χρόνια. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους ξενοδόχους για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια και για την ευκαιρία που μου έδωσαν μέσα από αυτό το σχολείο, να πλουτίσω την εμπειρία μου και να βρεθώ και σε άλλα μονοπάτια ενεργούς συμμετοχής στα κοινά.
Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τα νέα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη σημερινή εκλογή τους και να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία της ΠΟΞ και πάντα πρόθυμος να συνεισφέρω σε ό,τι μου ζητηθεί. Άλλωστε μένω στα πράγματα, αφού «σαν την Χαλκιδική δεν έχει». Ενεργή η Ένωση, ενεργός ο προορισμός, ενεργός κι εγώ.

https://www.hhf.gr/



Yannis Laspas