9.10.24

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Προποντίδας- Το νερό είναι μολυσμένο με αρσενικό , τουλάχιστον από την αρχή του 2023


 
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Εγκληματική αμέλεια !

Ασύστολα ψεύδη !
Η ανακοίνωση του Δήμου ισχυρίζεται ότι «Το τελευταίο διάστημα λόγω της λειψυδρίας, της υπεράντλησης και των αυξημένων αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες έχει παρατηρηθεί επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου προς επεξεργασία νερού.»
Λένε ψέματα!
Το νερό στη Νέα Τρίγλια είναι μολυσμένο με αρσενικό , τουλάχιστον από την αρχή του 2023 μέχρι και σήμερα !
Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων του ΚΕΠΑΜΑΧ , τα οποία δημοσίευσε έγκαιρα η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε όλες τις αναλύσεις το αρσενικό ήταν πάνω από τα αποδεκτά όρια .
Τα στοιχεία κατατέθηκαν αμέσως στο Συμβούλιο της Τοπικής κοινότητας της Νέας Τρίγλιας στις 28/2/24.
Παρόλη τη λυσσαλέα αντίδραση του Προέδρου της Τοπικής κοινότητας Λάμπρου Δημητρίου , ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά να θέσει προς συζήτηση το θέμα του νερού στο Τοπικό Συμβούλιο ισχυριζόμενος ότι το νερό είναι μια χαρά και φυσικά ότι ο ίδιος το πίνει ευχάριστα!
Το θέμα μπήκε σε συζήτηση ,σε επόμενη συνεδρίαση ,ύστερα από την πρόταση που κατέθεσε ο τοπικός σύμβουλος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δημήτρης Μαμελετζής,την οποία στήριξαν και άλλα δύο μέλη του συμβουλίου .
Το θέμα τέθηκε επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Προποντίδας από τον Επικεφαλή της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Νικόλαο Παπαλάγκα,ο οποίος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Μανώλη Καρρά για το πρόβλημα με την μόλυνση του νερού .
Ο Δήμαρχος δήλωσε άγνοια για το θέμα όπως επίσης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιωάννης Καραπανταζής και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ύδρευσης Αντώνης Σταματίου .
Όλοι αυτοί δηλαδή που είναι υπεύθυνοι για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε εμείς και τα παιδία μας , δήλωναν άγνοια για την μόλυνση του νερού και μάλιστα εξέδιδαν και βεβαιώσεις ότι το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
Εγκληματική αμέλεια!
Βέβαια και όταν ενημερώθηκαν , τον Φλεβάρη του 2024 , δεν έκαναν και τίποτε για να διορθώσουν το πρόβλημα και οι μετρήσεις συνέχιζαν να δείχνουν συγκεντρώσεις αρσενικού πάνω από τα όρια!
Θα περίμενε κανείς τουλάχιστον να ανακοινώσουν στον κόσμο το πρόβλημα που υπάρχει με το νερό και να σταματήσει η κατανάλωση του ώστε να προστατευτεί η υγεία του πληθυσμού .
Κι όμως όσο απίστευτο κι αν φαίνεται δεν ενημέρωναν τον κόσμο για την επικινδυνότητα του νερού για οκτώ ολόκληρους μήνες , αφήνοντας τον εκτεθειμένο σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του!
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν σταμάτησε στιγμή να ανακινεί το θέμα με ανακοινώσεις αποτελεσμάτων , με αυτοψία των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων στην Μονάδα Απομάκρυνσης αρσενικού και φυσικά με την προώθηση του ζητήματος στη Βουλή Των Ελλήνων με ερώτηση που κατάθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης στις 25/7/24 με θέμα
«Ακατάλληλο για οικιακή χρήση το νερό στη Δημοτική Ενότητα Νέας Τρίγλιας και της ΤΚ Νέων Πλαγίων του Δήμου Νέας Προποντίδας στην Π.Ε. Χαλκιδικής»
Ισχυρίζονται ότι «Παρά την αδιάλειπτη για 15 χρόνια λειτουργία μονάδας απομάκρυνσης αρσενικού, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται υπερβάσεις στη συγκέντρωση του αρσενικού στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας.»
Λένε ψέματα !
Η μονάδα απομάκρυνσης αρσενικού λειτουργεί έξω από τα όρια των δυνατοτήτων της γιατί σε αυτήν εισάγεται νερό με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού που είναι αδύνατον να επεξεργαστεί και να εξυγιάνει .
Μάλιστα οι συγκεντρώσεις στην έξοδο της μονάδας ήταν πάνω από τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια και αυτό το γνώριζε ο υπεύθυνος λειτουργίας της μονάδας.
Έστελναν αυτό το μολυσμένο νερό στη δεξαμενή ύδρευσης ώστε να ανακατευτεί με άλλα νερά που θεωρούσαν πιο καθαρά ώστε να μειωθεί η συγκέντρωση του αρσενικού με αυτόν τον αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και μη προβλεπόμενο τρόπο .
Οι μετρήσεις στην έξοδο της μονάδας είναι αμείλικτες!
Ούτε μία μέτρηση δεν είναι κάτω από τα όρια !
Όλες πάνω από τα όρια και μάλιστα πολύ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το νερό , το μολυσμένο, καλούνται να το πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά οι καταναλωτές ύστερα από τις τελευταίες ανατιμήσεις που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο .
Αντί να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη από τον κόσμο για την απαράδεκτη επικίνδυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά τους στο συγκεκριμένο ζήτημα του νερού , ζητούν και τα ρέστα αυξάνοντας την τιμή του νερού!
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ φυσικά καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις αυξήσεις στο νερό όπως επίσης κατέθεσε και ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να ακυρωθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση .
Υποκριτική στάση !
Ανακοινώνουν την ακαταλληλότητα του νερού κατόπιν εορτής και μάλιστα με μισόλογα!
«Προτείνουμε στους κατοίκους των προαναφερόμενων Κοινοτήτων να χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για χρήσεις υγιεινής και όχι για πόση και μαγείρεμα»
Προτείνουν στους κατοίκους να μην καταναλώνουν το νερό ! Δηλαδή αν κάποιος θέλει μπορεί και να το καταναλώσει , δεν απαγορεύεται .
Δεν λένε ξεκάθαρα ότι είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση όπως προβλέπει ο νόμος!
Ακατάλληλο το νερό
Ακατάλληλη και η Δημοτική Αρχή !
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ