1.10.24

Αντιπαραθέσεις με αναρτήσεις για το λιμάνι του Ν.Μαρμαρά Χαλκιδικής.

 


Αντιπαράθεση με αναρτήσεις τους  στο facebook  μεταξύ του Δημάρχου Σιθωνίας κ. Μαλλίνη και του Δημοτικού Συμβούλου της Αντιπολίτευσης και τ.Προέδρου Λιμενικού Ταμείου κ.Σαλπικτίδη  για το Λιμάνι του Ν.Μαρμαρά

Η ανάρτηση του Δημάρχου Σιθωνίας 

Ένταξη του λιμένα Ν. Μαρμαρά στο πρόγραμμα Αλιεία 2021-2027.


Μετά τις απαιτήσεις του υπουργείου για την υποβολή έκθεσης χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας και έκθεσης κλιματικής ανθεκτικότητας τα οποία υποβάλλαμε εγκαίρως η διοίκηση αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι και ξέρει και μπορεί.

Παρά τις σειρήνες που διατυμπανίζουν και προσπάθησαν με κάθε τρόπο το έργο να χαθεί όπως με το να μην απορροφηθεί έγκαιρα η πρώτη πληρωμή του αναδόχου τον Δεκέμβρη του 2023 , το λιμάνι του Ν. Μαρμαρά είναι και πάλι επίσημα έτοιμο να ξεκινήσει. 

Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης ΜαλλίνηςIoannis Mallinis   

H Απάντηση του Αβράμ Σαλπικτίδη  Δημοτικού Συμβούκου Αντιπολίτευσης και τ.Προέδρου Λιμενικού ΤαμέλιουΣιθωνίας,

Λιμανι Νέου Μαρμαρα.

Ένα έργο για το οποίο παλέψαμε και το εντάξαμε χρηματοδοτικά!

Αυτοί που μας ασκούσαν αντιπολίτευση και μάλιστα μας έλεγαν ότι η μελέτη δεν είναι σωστή, σήμερα ζητωκραυγάζουν ότι υλοποιήθηκε από το Υπουργείο το προγραμμα γέφυρας του έργου ώστε το έργο να μεταφερθεί χρηματοδοτικά από το ΕΣΠΑ 2014-2020 που το είχαμε ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2021-2027!

Οι μελέτες κυριοι και κυρίες, προς ενημέρωση σας μιας και πάλι πιαστήκατε αδιάβαστοι, υλοποιήθηκαν από το Υπουργείο, γιατί οι συγκεκριμένες μελέτες στο ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν χρειαζόταν και βέβαια ως λιμενικό ταμείο δεν μπορούσατε να υλοποιήσετε!

Σας είπα ξανά πως το έργο θα είχε ξεκινήσει, αν εσείς πριν ακόμη αναλάβετε δεν πιέζατε τις υπηρεσίες του Δημου να μην πληρώσουν, πράγμα που αποδεικνύεται και από την μαρτυρία του πρώην Δημάρχου!

Παρόλα αυτά εμεις, επειδή το έργο σχεδιάστηκε και ωριμαστηκε μελετητικά επι Δημαρχίας Τζιτζιου Ιωάννη και η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε επι δημαρχίας Ντεμπλα Κυπαρισση, χαιρόμαστε που ένα έργο που το ετοιμάσαμε 100% μπαίνει στην φάση της υλοποίησης!

Θα είμαστε εδώ να δούμε την συνέχεια του γιατί δυστυχώς ακούγονται περίεργα πράγματα..

Ελπίζω ο Μαρμαρας να αποκτήσει το λιμανι που δικαιούται και να μην χαθούν οι κόποι τους οποίους κάναμε και είναι πολλών ετών δουλειά.

Δεν είναι δυνατόν όμως να τολμάτε να μας κουνάτε και το δάχτυλο, εσείς που γι αυτό το έργο δεν κάνατε απολύτως τίποτε!