5.10.24

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας : Ο Δήμαρχος Σιθωνίας καλεί για συζήτηση τους κατοίκους Ν.Μαρμαρά - Η θέση της αντιπολίτευσης για τις επιπτώσεις

 

Δήμαρχος   Σιθωνίας Ι.Μαλλίνης
Οι τροποποιήσεις που έγιναν στη νομοθεσία για τα κέρδη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, άνοιξαν τον δρόμο να φυτρώνουν κεραίες μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά που προκαλούν στην υγεία αυτών των κατοίκων η λειτουργία των κεραιών.

Άνοιξαν την όρεξη επίσης σε ιδιοκτήτες κτιρίων, που
μπροστά στο οικονομικό όφελός τους, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην υγεία των συμπολιτών τους.
Φορείς, όμως, όπως ο δήμος, έχουμε τεράστιες ευθύνες για σην ασφάλεια των πολιτών και Δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όταν η λειτουργία των κεραιών συνιστά υγειονομική «βόμβα».
Θεωρούμε οτι η πολύ υψηλή ακτινοβολία που εκπέμπουν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την υγεία των οικογενειών μας και κυρίως των παιδιών μας.
Η λειτουργία τους μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή σημαίνει σοβαρή απειλή για όσους κατοικούν σε μια περίμετρο έως 300 μέτρα περίπου από την βάση της, πολύ περισσότερο για αυτούς που τα σπίτια τους και τα διαμερίσματά τους βρίσκονται σε απόσταση μόνο λίγων δεκάδων μέτρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχουν δυο σχολικές μονάδες.
Καλούμε προς συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα τους κατοίκους του Ν.Μαρμαρά ,την Δευτέρα 7/10/2024 και ώρα 19:00μ.μ στο κοινοτικό κατάστημα.
Μόνο, όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να δώσουμε λύση και να απομονώσουμε περιστατικά αισχροκέρδειας, σε βάρος της δημόσιας υγείας καθώς και να ενεργοποιήσουμε ανεξάρτητους φορείς ώστε να κάνουν μετρήσεις και να έχουμε σωστά αποτελέσματα.



Αντιπολίτευση Δήμου Σιθωνίας 'Ανάπτυξη Ξανά' ανάρτηση στο fb

Σε μια απίστευτη παραφιλολογία υπέπεσε ο δήμαρχος ύστερα από ανάρτηση που έκανε σχετικά με την παραχώρηση χώρου στην οροφή των κτηρίων, από πολίτες για την εγκατάσταση κεραιών 5G. 
Αναφέροντας σε γενικές γραμμές ότι οι εν λόγω κεραίες είναι επιβλαβής για την υγεία όσων βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων από αυτές και ότι στον βωμό του κέρδους η υγεία των συνανθρώπων μας πάει περίπατο .
Πρόκειται για επιστημονικό αναλφαβητισμό καθώς οι κεραίες αυτές εκπέμπουν στα ραδιοκύματα, μια ΜΗ ιονίζουσα ακτινοβολία που η μόνη επίπτωση που έχει στο περιβάλλον είναι να θερμάνει αντικείμενα που είναι πολύ κοντά σε αυτήν. Δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική απόδειξη ότι οι κεραίες αυτές βλάπτουν την υγεία.
Ακόμα και αν ήταν εστω και λίγο επικίνδυνες τότε η κεραία WI-FI που έχουμε όλοι στα σπίτια μας θα μας σκότωνε σε ανύποπτο χρόνο.
Καλό είναι ο νέος δήμαρχος να ξέρει για τι πράγμα μιλάει και να μην προσπαθεί να υποστηρίξει τα αιτήματα των ψηφοφόρων του ειδικα όταν αυτα είναι εντελώς παράλογα.

Και για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν.
Ιονίζουσες ακτινοβολίες είναι η υπεριώδης ακτινοβολία ,οι ακτίνες Α ,Χ και Γ που καθως διαπερνούν το σώμα του ανθρώπου συντονίζονται με τα μορια του DNA, προκαλούν μεταλλάξεις και αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.
Υ.Γ. Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν έχει ραδιενέργεια