4.10.24

Κριτική της Αντιπολίτευσης του Δήμου Σιθωνίας προς την Δημοτική Αρχή για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την Πυρκαγιά σε απορριμματοφόρο του Δήμου .- Η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας.

 


Πυρκαγιά κατασβέσθηκε σήμερα σε απορριμματοφόρο του Δήμου Σιθωνίας μετά από βραχυκύκλωμα σύμφωνα με τις πληροφορίες στην περιοχή Άγιος Παύλος ( ακτή σπαθιές ) . Στην κατάσβεση επιχείρησαν οχήματα της πυροσβεστικής και 16 πυροσβέστες .

Το ευτύχημα είναι πως δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές ( εργαζόμενοι του δήμου ) ή τυχόν περαστικοί.
Το τραγικό όμως είναι πως δεν υπήρξε μια ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας ή ένα δελτίο τύπου για το συμβάν ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες του δήμου Σιθωνίας. Οφείλετε ως διοίκηση αν μη τι άλλο να ενημερώνετε τους πολίτες ΚΑΙ για τα δυσάρεστα που συμβαίνουν δεν είναι σωστό οι αναρτήσεις σας να είναι για τα like και τα παλαμάκια ΜΟΝΟ.
Έχετε ευθύνες απέναντι σε ΟΛΟΥΣ και στον κόσμο που περιμένει να ενημερωθεί επίσημα από σας για Ο,ΤΙ κι αν συμβαίνει.
Φήμες λένε ( με κάθε επιφύλαξη ) πως αυτό το απορριμματοφόρο είναι δωρεά γνωστού εργολάβου για το οποίο καμαρώνατε πριν λίγο καιρό.
Ο Δήμος δεν είναι παιχνίδι στο fb ούτε εκπομπή τηλεθέασης για το ποιος θα κάνει μεγαλύτερα νούμερα είναι ΕΥΘΥΝΗ.
Αντιπολίτευση Δήμου Σιθωνίας

Ανάπτυξη Ξανά\



Ανάρτηση στο fb του Αντιδημάρχου καθαριότητας Ζαφείρη Δημήτρη

Πραγματικά ήταν μια δύσκολη μέρα με ένα δραματικό συμβάν που έλαβε ΄χώρα στον Δήμο μας, και νιώθω την ανάγκη να πω δυο λόγια ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όχι ως Δελτίο Τύπου βέβαια αλλά ως άνθρωπος.
Πρόκειται λοιπόν για την φωτιά που πήρε απορριμματοφόρο του Δήμου μας στην περιοχή του Αγίου Παύλου,( φυσικά ήδη είναι γνωστό) και δυστυχώς καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Ένιωσα τεράστια ανακούφιση για το γεγονός ότι το πλήρωμα δεν κινδύνευσε καθόλου και το κακό περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές.
Με πιο ψύχραιμη ματιά, μέσα στην ατυχία μας ένιωσα να είχαμε και τύχη, που τελικά το συμβάν έγινε στις 4 του Οκτώβρη σε κείνη την περιοχή και όχι στο χώρο κάποιου ξενοδοχείου ή ακόμη κοντά σε δασική έκταση με ξερόχορτα μέσα στον Αύγουστο. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις πιθανή αιτία μπορεί να είναι κάποιο βραχυκύκλωμα. Συμβαίνουν και τέτοια. Σπάνια αλλά συμβαίνουν.
Το αυτοκίνητο μπήκε επισήμως στο δυναμικό του Δήμου απ τον Ιούνιο, ήταν ένα Τριαξονικό Απορριμματοφόρο και βοήθησε στα μέγιστα την αποκομιδή την πολύ δύσκολη φετινή σεζόν.
Ήταν μάλιστα ένα όχημα που αγαπήθηκε απ τα πληρώματά του.
Μαζί με ακόμη ένα με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, παρότι ήταν δωρεά, πριν πάρουν θέση στον στόλο του Δήμου μας, ελέγχθηκαν από εξωτερικούς συνεργάτες μηχανικούς δίνοντάς μας την έγκριση της αποδοχής τους.
Τελικά μένει η απώλεια του οχήματος που υπόσχομαι σε προσωπικό αλλά και δημότες ότι θα καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επόμενη χρονιά όπως και ότι θα δώσουμε ακόμη περισσότερη έμφαση σε ζητήματα ασφάλειας των εργαζομένων μας.
Τέλος να ευχαριστήσω μέσα απ την καρδιά μου την Π.Υ. που έσπευσε ταχύτατα από τον Ν Μαρμαρά και περιόρισε άμεσα τους κινδύνους για χειρότερες καταστάσεις, τους Αδερφούς Τσερκεζίδη που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην έκκλησή μας για βοήθεια με τα άριστα μηχανήματα που διαθέτουν, αλλά και τους "δικούς μας" χειριστές μηχανημάτων που σε μια τέλεια συνεργασία με όλους τους παραπάνω κατόρθωσαν να εξαλείψουν κάθε είδους κίνδυνο.
ΥΓ. Έχει πραγματικά δίκιο η αντιπολίτευση να μας κάνει παρατήρηση για την ολιγωρία μας, αν και πιστεύω ότι δεν το έκανε για τους λόγους τους οποίους προφασίζεται.
Αν πραγματικά ήταν ειλικρινής η πρόθεσή της, θα ενημέρωνε κι αυτή τους Δημότες μας όταν ήταν διοίκηση, αλλά τότε οι πολίτες της Σιθωνίας ζούσαν σε άγρια μεσάνυχτα.....