23.1.20

Απ. Πάνας: «Άμεση ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Συκιάς Σιθωνίας Χαλκιδικής»

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο  Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ Χαλκιδικής Απ. Πάνας , προωθώντας  στους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, την Επιστολή της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης-Τοπική Κοινότητα Συκιάς Σιθωνίας Χαλκιδικής, υπογεγραμμένη από τον Αντιδήμαρχο Σιθωνίας(Ζησιό) και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς (Καζάκα), με την οποία εκτίθεται το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Συκιάς Σιθωνίας
Χαλκιδικής και η ανάγκη εφαρμογής του οργανογράμματος θέσεων.
Το εν λόγω Περιφερειακό Ιατρείο χαρακτηρίστηκε Πολυδύναμο και προβλέφθηκαν συγκεκριμένες θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Το οργανόγραμμα όμως αυτό δεν τηρείται, σε μια περιοχή εξαιρετικά δυσπρόσιτη -60 χλμ. είναι η απόσταση από το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας- με πλήρη τα σχολικά ιδρύματα δυναμικής 500 μαθητών και με παντελή απουσία ιδιωτών ιατρών στην περιοχή.
Οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Συκιάς δε ζητούν τίποτα παραπάνω από τα δέοντα και προβλεπόμενα από το σχετικό οργανόγραμμα θέσεων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Συκιάς Σιθωνίας!
Οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν άμεσα να σκύψουν άμεσα σε αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά τον τομέα της υγείας που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής!
Διαβάστε ολόκληρη την Αναφορά: 

Αναλυτικά το κείμενο της Κοινοβουλευτικής Αναφοράς έχει ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής

Για τους κ.κ Υπουργούς: 
Υγείας, κο Βασίλη Κικίλια
Εσωτερικών, κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Θέμα: «Άμεση ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Συκιάς Σιθωνίας Χαλκιδικής»

Κύριε Υπουργέ,
Σας προωθώ την υπ’ Αριθ. Πρωτ. 27/17-1-2020 επιστολή της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης-Τοπική Κοινότητα Συκιάς Σιθωνίας Χαλκιδικής, με την οποία εκτίθεται το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Περιφερειακό Ιατρείο Συκιάς Σιθωνίας Χαλκιδικής και η ανάγκη εφαρμογής του οργανογράμματος θέσεων. (επισυνάπτεται)
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μου ως προς αυτές.

Ο αναφέρων Βουλευτής Χαλκιδικής,
Απόστολος Πάνας’’