27.1.20

Αντισηπτικά χεριών για τα σχολεία από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Νικήτης & Πολυγύρου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νικήτης πήρε την πρωτοβουλία να αγοράσει αντισηπτικά χεριών για το Δημοτικό Σχολείο γιατί τις τελευταίες μέρες υπάρχει έξαρση ιώσεων!Γι αυτό παρακαλούμε όλους τους γονείς να κρατούν τα άρρωστα παιδιά στο σπιτι και να τα στελνουν στο σχολείο όταν είναι τελείως καλά!Για το καλό των παιδιών μας!
Ευχαριστούμε πολύ το φαρμακείο του Ανέστη Κουγιουμτζόγλου!


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού & 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου τοποθετήθηκαν σήμερα σε όλες τις τάξεις αντισηπτικά χεριών, για καλύτερο καθαρισμό και προστασία των μαθητών.

Ο ιός της γρίπης (Η1Ν1 και Η2Ν3) βρίσκεται σε έξαρση και πολλά παιδάκια έχουν αρρωστήσει. Ο σύλλογος μας προμηθεύτηκε αντισηπτικά χεριών για κάθε σχολική αίθουσα προκειμένου να συμβάλλουν στην προληπτική αντιμετώπιση της γρίπης . Η χρήση θα γίνεται από τους μαθητές μέσα στην τάξη (στην είσοδο και έξοδο τους) γι΄ αυτό και έγινε πρόβλεψη για την ύπαρξη μιας φιάλης από το συγκεκριμένο αντισηπτικό σε κάθε τμήμα.


Γιατί είναι σημαντικό να έχουν οι μαθητές καθαρά χέρια;
Τα χέρια είναι φορείς μικροβίων. Αγγίζοντας τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας με άπλυτα χέρια θα μπορέσουν να εισβάλουν μικρόβια στον οργανισμό σας. Τα μικρόβια μεταδίδονται επίσης αν κάποιος φταρνιστεί ή βήξει στα χέρια του και μετά αγγίξει άλλο άτομο ή αντικείμενο. Αν κάποιος έχει αυτά τα μικρόβια στα χέρια του μπορεί να αρρωστήσει αν δεν τα πλύνει πρώτα πριν αγγίξει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του.