13.8.20

Και τώρα ας ζητήσουμε συγγνώμη από τον «ανεύθυνο» υπάλληλο του γηροκομείου που διασύραμε

 

Tου Θάνου Ιατρόπουλου

 Ότι η μπάλα τον τελευταίο μήνα έχει χαθεί στο θέμα του κορωνοϊού είναι πασιφανές και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να υιοθετήσει την αθάνατη ελληνική λογική της κουτοπονηριάς «να κάνουμε τα στραβά μάτια λίγο στην τήρηση των μέτρων να σώσουμε την

οικονομία και ας ελπίσουμε ότι η Αγία ζέστη η σαραντακελσιότισσα θα βάλει το χέρι της να κρατήσει τα κρούσματα χαμηλά» το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Μέσα στο καλοκαίρι ελήφθησαν μια σειρά από (επιεικώς) ακατανόητες αποφάσεις που μας γύρισαν 3 μήνες πίσω. 

Η πολιτική μπήκε πάνω από την επιστήμη και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες λοιπόν ουδεμία έκπληξη προκαλεί ο κανιβαλισμός ενός εργαζόμενου στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης ο οποίος σύμφωνα με το αφήγημα των κατηγόρων του κόλλησε 36 άτομα. 33 ηλικιωμένους και 3 συναδέλφους του. 

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης δημοσιογράφοι, σχολιαστές των social media, αλλά και πολιτικοί είχαν βγάλει την καταδικαστική απόφαση για τον υπάλληλο

Επρόκειτο για ένα ανεύθυνο τομάρι, στ@ρχιδ@στή, που δεν σκέφτηκε τους συνανθρώπους του καθώς τόλμησε να πάει σε συναυλία όπου και μολύνθηκε απ’ τον ιό. Μιλάμε για ειδεχθές έγκλημα πραγματικά. Βέβαια αν δεν μας απατά η μνήμη μας οι συναυλίες με απόφαση της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων δεν απαγορεύτηκαν φέτος το καλοκαίρι. Αν λοιπόν ο άνθρωπος ήταν στη συναυλία, ακριβώς όπως ορίζουν οι οδηγίες των ειδικών, καθιστός στη θεσούλα του πού ακριβώς είναι το λάθος;

 Το ερώτημα δεν χρειάστηκε να απαντηθεί γιατί μετά από λίγη ώρα οι κατήγοροι έκαναν update στα πρακτικά τους καθώς έμαθαν ότι τελικά στη συναυλία δεν πήγε ο υπάλληλος του γηροκομείου, αλλά συγγενής του με τον οποίο ήρθε σε επαφή.

 Κάποιος κακοπροαίρετος στο σημείο αυτό θα έλεγε ότι αν η καλή μας κυβέρνηση δεν αποφάσιζε την κατάργηση της μάσκας στο Mall(εμπορικά κέντρα), αλλά έδινε εντολή να γίνει η χρήση της υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ίσως ο συγγενής να μην είχε κολλήσει ποτέ στη συναυλία. 

Κάποιος άλλος πιο κακοπροαίρετος θα μπορούσε επίσης να υποθέσει ότι επειδή ο ιός δεν κάνει check in στο facebook για να γνωρίζει ο ασθενής πού τον κόλλησε, ίσως ο συγγενής του υπαλλήλου να μην μολύνθηκε στη συναυλία, αλλά γυρίζοντας σπίτι του με το λεωφορείο όπου έπρεπε να μείνει 25 λεπτά παστωμένος με άλλα 100 άτομα γιατί δεν υπάρχει πολυτέλεια να πυκνώσουν τα δρομολόγια. 

Κάποιος τρίτος, ακόμα πιο κακοήθης θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο συγγενής δεν κόλλησε ούτε στη συναυλία, ούτε στο λεωφορείο, αλλά στο καράβι (ναι αυτό με την πληρότητα 85% την ώρα που μετράμε 262 κρούσματα) όταν επέστρεφε απ’ τις διακοπές του, όπου δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφύγει τον συγχρωτισμό. 

Και ο πιο προβοκάτορας της παρέας πριν σταυρώσει τον υπάλληλο που έκανε το έγκλημα να μην αποφύγει ένα συγγενικό του πρόσωπο που δεν γνώριζε ότι νοσούσε, θα ρωτούσε γιατί δεν είναι υποχρεωτικό το τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας όταν επιστρέφουν απ’ τις διακοπές τους και γιατί δεν γίνονται συνεχείς έλεγχοι σε όσους έρχονται σε επαφή με τους ηλικιωμένους. 

Για την ιστορία και επειδή ίσως λύνει και την παραπάνω απορία να πούμε εδώ ότι οι κακές γλώσσες λένε ότι ένα από τα πιο σωστά μέτρα που πήρε το υπουργείο Υγείας (να κάνουν υποχρεωτικά τεστ όλοι οι γιατροί που επιστρέφουν από διακοπές) δεν εφαρμόζεται γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μπουν σε καραντίνα γιατροί και νοσηλευτές δυο μέρες, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ. 

Κρεμάσαμε στα μανταλάκια έναν άνθρωπο, τον δικάσαμε, τον καταδικάσαμε, τον κανιβαλίσαμε, επενέβη μέχρι και εισαγγελέας και είναι πολύ πιθανό να αποδειχτεί στο τέλος ότι το μεγάλο του ατόπημα, ήταν ένα! Ότι ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες της κυβέρνησης και των ειδικών… 

Πηγή: menshouse.gr