11.8.20

Δήμος Σιθωνίας:Αποχή της Αντιπολίτευσης στην «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 11-8-20

 

Με έγγραφο προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας που υπογράφουν 10  σύμβουλοι τριών  παρατάξεων της αντιπολίτευσης (δεν υπογραφουν  του κ.Ζέππου), δηλώνουν πως θ’ απέχουν συνειδητά από τη δια περιφοράς, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , την Τρίτη 11 Αυγούστου και ζητούνε τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου” δια ζώσης” την ερχόμενη εβδομάδα.
Εντύπωση προκαλεί ότι όλες σχεδόν  οι συνεδριάσεις του Δήμου αναρτώνται στο  site του Δήμου και  γι' αυτήν την συνεδρίαση  δεν υπάρχει ανάρτηση, (ενώ υπάρχει για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σπάνια γίνεται αυτό, 10/08/2020 στο Δημαρχείο Σιθωνίας)ίσως  και να ξεχάσθηκε !
Το έγγραφο
Προς Nικήτη 11/8/2020
 Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
 Δήμαρχο
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση :
 Μ.Μ.Ε.- ΚΕΔΕ
Κύριε Πρόεδρε
Δεν θελήσαμε σε καμία περίπτωση να σας φέρουμε σε δύσκολη θέση στο κοντινό παρελθόν , όταν αποφασίσατε πως οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να πραγματοποιούνται «δια περιφοράς» , δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ουσιαστικά κι όχι δια ζώσης ή δια τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο όπως όριζε το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 18138 του Υπουργείου Εσωτερικών , γιατί πιστέψαμε πως έπρεπε να διευκολύνουμε το έργο σας που έπρεπε να το υλοποιήσετε κάτω από πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες .
Παρ’ όλα αυτά τον Ιούνιο αποφασίσαμε πως πρέπει ν’ αλλάξουμε το συνηθισμένο τόπο συνεδριάσεων μας , για να μπορέσουμε να συνεδριάσουμε μ’ ασφάλεια δια ζώσης κι έτσι καταλήξαμε στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Νικήτης , όπου συνεδριάσαμε δύο φορές και βέβαια μεταξύ αυτών των δύο συνεδριάσεων παραδόξως
πραγματοποιήσαμε άλλη μια «δια περιφοράς» . 

Κύριε Πρόεδρε , είναι κατανοητό πλέον πως σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις(δια περιφοράς) δεν μπορεί να παραχθεί εποικοδομητικός διάλογος μέσω του οποίου θα μπορέσουμε να βρούμε κοινές λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας .
Σας υπογραμμίζουμε επίσης πως στη «δια περιφοράς» συνεδρίαση κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έχει τη δυνατότητα να καταστήσει κοινωνούς τους υπόλοιπους συναδέλφους του σε ζητήματα που γνωρίζει .

 Προφανώς λοιπόν μια τέτοια διαδικασία είναι αναίμακτη και βολική για τη διοίκηση αλλά είτε ευτυχώς είτε δυστυχώς στη δημοκρατία υπάρχει και η αντιπολίτευση .
Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, σας δηλώνουμε πως θ’ απέχουμε συνειδητά από τη δια περιφοράς, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , την Τρίτη 11 Αυγούστου και ζητούμε τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου” δια ζώσης” την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
1. Αναγνωστάρας Μιχαήλ
2. Γιαρένης Ιωάννης
3. Ζαφείρης Δημήτριος
4. Ζήσιου Ειρήνη
5. Καρρά Θωμαή
6. Ληστής Θεόδωρος
7. Μάντσιος Χρ. Αθανάσιος
8. Ξανθόπουλος Αθανάσιος
9. Παντελής Λάζαρος
10. Ψαρογιάννης Αστέριος