21.8.20

Κορωνοϊός:Επιδημιολογικά στοιχεία για Χαλκιδική ζητά και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.. αλλά τα μέτρα να τηρηθούν !!

 Επιδημιολογικά στοιχεία ζητά και  ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος μιλώντας στο Sputnik, ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν.

«Πρώτον, να ξεκαθαριστεί μέσω εγκυκλίου ποιες δράσεις επιτρέπονται, ποιες εξαιρούνται και ποιες απαγορεύονται. 

Για παράδειγμα, μια ομάδα ποδοσφαίρου έντεκα ατόμων

μπορεί να πάει να κάνει προπόνηση ή θεωρείται συνάθροιση; Σαν κι αυτό το παράδειγμα υπάρχουν πάρα πολλά. Δεύτερον, να μας ενημερώσουν ποια η προέλευση αυτών των κρουσμάτων. Πού έχουν εντοπισθεί. 

Γιατί το ράδιο αρβύλα, οι ψευδείς ειδήσεις και ο πανικός πάνε κι έρχονται. 

Εγώ έχω ένα κρούσμα στη Στρατονίκη. Αυτό ξέρω. Και τρίτον, να εξηγήσουν κυρίως και στους πολίτες, γιατί τους θέλουμε συμμάχους στην τήρηση των μέτρων, ποια είναι εκείνα τα επιδημιολογικά δεδομένα που επιβάλλουν ένα lockdown σε μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα όπως είναι η Χαλκιδική».

 

Σχετικό  https://sputniknews.gr
Χαλκιδική: Τα επιδημιολογικά στοιχεία που προκάλεσαν το lockdown ζητούν βουλευτές και δήμαρχοι 


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον νομό Χαλκιδικής εξαιτίας των νέων μέτρων που εφαρμόζονται από σήμερα για τον κορονοϊό. Βουλευτές και φορείς τονίζουν ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα ζητώντας όμως από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά στοιχεία που προκάλεσαν το lockdown ενώ ζητούν στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία βάσει των οποίων λήφθηκε η απόφαση των νέων μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό ζητούν βουλευτές και φορείς της Χαλκιδικής, χαρακτηρίζοντας τα οριζόντια και καταστροφικά, ζητώντας παράλληλα την άμεση ανακοίνωση μέτρων οικονομικής στήριξης της περιοχής.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ακόμα και στις παραλίες όπου υπάρχει συνωστισμός, θα ισχύσουν έως τις 31 Αυγούστου.