16.8.20

ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Ακυβερνησία ερασιτεχνικού σκάφους στα νότια της Κασσάνδρας- Ανατροπή σκάφους στον Όρμο Παναγιάς Σιθωνιας

 Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες 15-8-20, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, για ακυβερνησία του ερασιτεχνικού σκάφους ''ΑΡΓΩ'' Τ.Θ. 2393, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νότια των χερσονήσων Κασσάνδρας-Σιθωνίας, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά
στην υγεία τους.
Το ''ΑΡΓΩ'' εντοπίστηκε και ρυμουλκήθηκε από το ερασιτεχνικό σκάφος ''ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΛΕΙΩ'' Τ.Σ. 34Α', και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα ''ΠΟΡΤΟ ΚΟΥΦΟ'', ενώ του έγινε απαγόρευση του απόπλου.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες 15-8-20, η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς, για ανατροπή του εκμισθούμενου σκάφους ''ΝΤΟΛΦΙΝ 7'' Σ.Θ. 4092, στη θαλάσσια περιοχή 1,5ν.μ. από τον Όρμο Παναγιάς Σιθωνίας Χαλκιδικής, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το ιδιωτικό σκάφος ''ΑΓΓΕΛΙΚΗ'' Σ.Θ. 2838, ενώ οι επιβαίνοντες του μεταφέρθηκαν με το Τ/Χ σκάφος ''ΓΙΩΡΓΗΣ'' Λ.Θ. 18118, ασφαλώς στη στεριά, καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.