3.3.22

Δικαίωση Άρη! Επιστράφηκαν οι 6 βαθμοί από το CAS! H Βαθμολογία


 Όπως μόλις μετέδωσε ο Σπορ ΦΜ, το Ανώτατο διεθνές αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ που είχε τιμωρήσει τον Άρη με αφαίρεση 6 βαθμών για την υπόθεση Λάσκοφ!

Οι υποθέσεις για στημένα, πολυιδιοκτησίες, βία/δωροδοκία
στις εκλογές ΕΠΣ έκλεισαν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, αλλά ο Άρης τιμωρήθηκε από τα αθλητικά δικαστήρια της χώρας με μία εξαιρετικά βαριά ποινή για μία αστεία υπόθεση πλαστογράφησης ενός εγγράφου ενός Σκοπιανού ποδοσφαιριστή που ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να λάβει άδεια παραμονής. Μάλιστα ο ίδιος ο παίκτης ανέλαβε την ευθύνη με κατάθεσή του στα αθλητικά δικαστήρια, αλλά εις μάτην...

Οι αθλητικοί δικαστές θα μπορούσαν να επιβάλλουν χρηματικό πρόστιμο στον Άρη, εφόσον έκριναν ότι υπήρχε ευθύνη της ΠΑΕ  και έτσι να ενισχυθούν και τα ταμεία της ΕΠΟ. Παρόλα αυτά επιβλήθηκε μία εξοντωτική ποινή που αλλοίωνε την πραγματική, αγωνιστική εικόνα της βαθμολογίας.

Σήμερα το CAS ήρθε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και δικαίωσε τη νομική γραμμή του Άρη.

Θυμίζουμε ότι προχθές η Αθλητική διαπλοκή είχε στείλει το μήνυμα για την επικείμενη απόφαση τονίζοντας ότι η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης είναι θετικό σημάδι για τον Άρη και ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η ΝΕΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ Ο ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ PLAY OFF!
Πλέον ο Άρης παίρνει πίσω τους 6 βαθμούς που του στερήθηκαν και μετά και τη νίκη επί του Ατρομήτου με 3-0, ανεβαίνει από τους 36 βαθμούς στους 42, έναν βαθμό πίσω από την ΑΕΚ, προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό που έχει 36. Έτσι ο Άρης μετά και τις δύο σερί νίκες του επί του Ατρομήτου και επί του Αστέρα στην Τρίπολη μπαίνει πλέον δυναμικά στη ζώνη των play off και ο αγώνας με τον Ολυμπιακό για την τελευταία αγωνιστική, είναι μαθηματικά αδιάφορος! Θυμίζουμε ότι η βαθμολογία των ομάδων μεταφέρεται αυτούσια στα play off.

Από τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αφαιρεθεί 5 βαθμοί δυνάμει της υπ' αριθμ. 66/2022 απόφασης του πειθαρχικού οργάνου της SL1 και εκκρεμεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗΣ
Η μεγάλη διαφορά με την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης είναι ότι τον Ιούλιο του 2020 το CAS δεν απάλλαξε τον ΠΑΟΚ από την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, όπως έπραξε σήμερα με τον Άρη για την υπόθεση πλαστογραφίας. Τότε το CAS ζήτησε από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ να δικάσει ξανά την υπόθεση μπαίνοντας στην ουσία και ας αποφάσιζε να καταδικάσει ξανά τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή το διεθνές δικαστήριο έκρινε αποκλειστικά και μόνο το θέμα της δεσμευτικότητας του πορίσματος της Ε.Ε.Α.

Αμέσως μετά οι αθλητικοί δικαστές εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, ακολούθως η ΕΠΟ όρισε νέα σύνθεση της επιτροπής εφέσεων και μάλιστα υπήρξαν καταγγελίες για χαρτάκια στην ψηφοφορία και τέλος η νέα σύνθεση που εκλέχθηκε από την ΕΠΟ μπαίνοντας στην ουσία απάλλαξε τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση, την ώρα που στα διοικητικά δικαστήρια το πόρισμα της Ε.Ε.Α. δεν έχει ανατραπεί και ισχύει κανονικά!