12.12.22

ΟΦΚΑΘ: Ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας εθελοντών αντιμετώπισης καταστροφών στη Ορμύλια Χαλκιδικής.

 


Με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. από όλες της βάσεις ετοιμότητας της Χαλκιδικής και με την παρουσία του Διοικητή Πυροσβεστικής Πολυγύρου ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2022 η άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης καταστροφών στον Αγροτικό συνεταιρισμό Ορμύλιας Χαλκιδικής.

Με βάση το σενάριο της άσκησης προσομοίωσης καταστροφικού σεισμού 7,1 ρίχτερ σε εργοστάσιο παραγωγής ελιάς εν λειτουργιά στην περιοχή Ορμύλιας Χαλκιδικής με αναφορές για πυρκαγιά σε κτήριο, υλικές ζημίες, εγκλωβισμένοι εργάτες τραυματίες, και πιθανόν αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή.
Τμήματα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. που ενεργοποιήθηκαν : το πυροσβεστικό τμήμα με το υπηρεσιακό πυροσβεστικό όχημα, το τμήμα τηλεπικοινωνιών, το τμήμα έρευνας αγνοουμένων, το τμήμα αντιμετώπισης καταστροφών και απεγκλωβισμού και το τμήμα υγειονομικού.
Κατά την εξέλιξη του σεναρίου της άσκησης τα επιχειρησιακά τμήματα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. σε απόλυτη συνεργασία με τα εμπλεκόμενα επιχειρησιακά στελέχη της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής,και της εταιρίας Νοσοκόμας στο σπίτι εφάρμοσαν υποδειγματικά τις προβλεπόμενες πρακτικές και τα διεθνή υγειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με την διαχείριση σεισμικών καταστροφών και μαζική απώλεια υγείας.
Θερμά συγχαρητήρια δόθηκαν από τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου όντας βασικός αξιολογητής ασκήσεως για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. στην αντιμετώπιση σεισμικών καταστροφών και μαζικής απώλειας υγείας.
Η συγκεκριμένη άσκηση που σχεδιάστηκε είχε ως στόχο την αξιολόγηση σε επιχειρησιακό επίπεδο της ανταπόκρισης και της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρησιακών τμημάτων του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. κατά την αντιμετώπιση - διαχείριση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών και κρίσεων.
Θέλουμε να ευχαριστησουμε για την συνεργασία την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης τον Κυνηγετικό σύλλογο Ορμύλιας,την εταιρία Νοσοκόμα Στο Σπίτι για την παραχώρηση του ασθενοφόρου τον Δήμος Πολυγύρου και την Περιφερειακή ενότητα πολίτικης προστασίας Χαλκιδικής.!!!