10.12.22

Επιμελητήριο Χαλκιδικής ημερίδα για την συμβολή της Αστυνομίας σε σχέση με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

 


Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής με θέμα "Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία".

👨‍🦽
Με τη συμμετοχή μελών της ΕΛΑΣ, εκπροσώπων συλλόγων ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, Παραολυμπιονικών, ψυχολόγων και μελών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής τονίστηκε η ανάγκη για κατάρριψη των στερεοτύπων και ρατσιστικών συμπεριφορών προς τα άτομα με αναπηρία και αντίστοιχα η ανάγκη ευαισθητοποίησης φορέων και πολιτών αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
👉
Όπως τόνισε και στην εναρκτήρια ομιλία του ο Ταξίαρχος Παπαδόπουλος Γεώργιος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής "σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία η προστασία των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων είναι πρωταρχικός στόχος για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία συμβάλλει με κάθε τρόπο στη βελτίωση των συνθηκών και διευκόλυνση των ανθρώπων με αναπηρία".


📍
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής πέρα από τον θεσμικό του ρόλο, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, στηρίζει κάθε δράση που επιδρά θετικά και συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο.