21.12.22

Σε 'Χριστουγεννιάτικη' ατμόσφαιρα η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας στην αίθουσα του Δημοτικού καταστήματος στη Νικήτη (20-12-22)

 


Σε  'Χριστουγεννιάτικη'  ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας στην αίθουσα του Δημοτικού καταστήματος  Σιθωνίας . Με παρουσία 19 μελών ( οι περισσότεροι απόντες από την πλειοψηφία)  την συνεχόμενη απουσία της Προέδρου του Δ.Σ. και  τις αρχικές τοποθετήσεις, όλοι ευχήθηκαν καλές γιορτές . Δεν υπήρχαν έντονες αψιμαχίες και χαρακτηρισμοί    ( μέχρι την   αποχώρηση του γράφοντος ) . 



Στις τοποθετήσεις σύμβουλος  της μείζονος αντιπολίτευσης αλλάζοντας λίγο τη 'γιορτινή ατμόσφαιρα'  έθεσε και μια άλλη διάσταση   παρομοιάζοντας την   συνεδρίαση δια ζώσης στο ΕΠΑΛ Νικήτης  με τη  'Θεία κωμωδία'  το αφηγηματικό ποίημα του Δάντη (Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος)

 Τι ανέφερε περιληπτικά στη συνέχεια   ο συγκεκριμένος  (..τι είδαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση  Είδαμε ένα σύμβουλο της παράταξης *πλειοψηφίας γνωστό για τα πολιτικά του φρονήματα που να έχει υποδυθεί ρόλο Μαρίνου Αντύπα να  υπερασπίζεται εργασιακά δικαιώματα υπαλλήλου του Δήμου  ... τα  πολιτικά μου πιστεύω κατέρρευσαν παταγωδώς ... βέβαια αυτό συνεχίσθηκε  σε ιστοσελίδες τοπικών blogger (εννοεί προφανώς το halkidikigr εδώ )  διάβασα ότι εμείς ως παράταξη  συμπλέουμε με εσάς και μας   καταλόγισαν διάφορες ευθύνες...  Η απόλυτη σύγχυση μετά τη ανάγνωση  Σκεπτόμενος ώριμα διαπίστωσα ότι όλη αυτή η συμπεριφορά επιτελεί ρόλο δραματικού απροόπτου και ουσιαστικά βοηθούν  στο δραμα ...) 

 Μετά  μίλησε για πολιτική για κινήσεις από άκρα Δεξιά   μέχρι άκρα αριστερά   για Λαϊκό συνδικαλισμό ( μάλλον στον Δήμο )..

Έπειτα μπήκε στην ουσία συνέχισε για το χρέος του Δήμου στον τουρισμό που δεν γνωρίζει κανείς  και βγαίνει διαστρεβλωμένα προς τα έξω ...μίλησε για δικαστικές αποφάσεις και δαπάνες σε δικαστήρια για έργα που δεν έγιναν (...απευθυνθήκαμε στις υπηρεσίες με έγραφα που  δεν απαντήθηκαν .. από πρόχειρο υπολογισμό είναι παραπάνω από 48 εκατομμύρια ..που είναι αυτά σε αντιπλημμυρικά , δρόμους ... πολλά προβλήματα και από το 1998... τηρείτε σιγήν ιχθύος Έλλειψη επιστημονικού προσωπικού  Τεχν.Υπηρεσία  μια υπάλληλος Αυτά συνεχίζονται και κατα τη διάρκεια της σημερινής διοίκησης  Πρόσφατοι  δρόμοι έχουν χαλάσει  .. )

Συνέχισε και με τις συνεδριάσεις που ενώ υπάρχει απόφαση δεν μεταδίδονται διαδικτυακά 



Απαντώντας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θυμίζει  η ομιλία , εκλογές ( βουλευτικές ) που έρχονται.

Για τους δρόμους στη Νικήτη υπήρχε κάποια αστοχία  γνωστή στη  Τεχν.Υπηρεσία και θα γίνει αποκατάσταση στις περιοχές που έγιναν αστοχίες (Νικήτη ) 

Η σημερινή διοίκηση το χρήμα το σέβεται και δεν το πετάει

Για τα χρήματα του παρελθόντος αν δεν δόθηκαν σε έργα  απευθυνθείτε στον Εισαγγελέα

Μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έρθουν 5 τεχνικοί υπάλληλοι ( Πτυχιούχοι Πολ.Μηχανικοί , Ηλεκτρολογος Μηχνολόγος,  Οικονομικών) 


Η συζήτηση συνεχίσθηκε με τα θέματα της  ημερήσιας διάταξης Τροποποίηση Κανονισμού Ύδρευσης και Αποχέτευσης., Καθορισμός Τέλους Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού κ.λ.π Παραμένουν τα τέλη ως έχουν , Υπήρχαν πολλές τοποθετήσεις έγιναν  προτάσεις αλλά θα εξετασθούν μετά διαβούλευση . από το επόμενο έτος.

Η Συγκρότηση των επιτροπών επίσης παραμένει ως έχει 


Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να  γραφούν όλες οι τοποθετήσεις - προτάσεις στα θέματα , για τα οποία θα ασχοληθεί το Δ.Σ. στο Νέο Έτος