15.12.22

ΠΡΩΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (15.12.22)

 


«Σμύρνη- Κεντρική Χαλκιδική.....100 χρόνια μετά… Μουσικές επιρροές….»

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 15/12/2022 η 1η χορωδιακή συνάντηση στο κλειστό θέατρο της Μεγάλης Παναγίας, που διοργανώθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο.
Ήταν ένα μοναδικό ταξίδι, αφιερωμένο στις μουσικές επιρροές από τη Σμύρνη, όπου ο κόσμος είχε τη χαρά να απολαύσει μέσω της μουσικής αυτής συνεύρεσης των Χορωδιών του Δήμου μας.
Η 1η Χορωδιακή Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στόχευε στην παρουσίαση και προβολή της χορωδιακής μουσικής ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας και ως βασικός σκοπός τέθηκε η παρουσίαση και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ο Πρόεδρος του ΑΠΚ, κος Αστέριος Τζιτζιρίκας, μεταξύ άλλων, τόνισε:
« Οι πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα και φέραν μαζί τους όλη την πολιτιστική τους κληρονομιά, την κουλτούρα τους δηλαδή, όπου συμπεριλαμβανόταν και η μουσική τους, επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μουσικές της κάθε περιοχής, την κάθε μια με διαφορετικό βαθμό προσέγγισης.
Αυτό έχει συμβεί και στην περιοχή της ορεινής Κεντρικής Χαλκιδικής η οποία έχει μια ιδιαίτερη τοπική μουσική κουλτούρα. Είναι πολλά τα παραδείγματα από τραγούδια και μελωδίες που ακούγονται στην περιοχή, στα οποία είναι εμφανέστατη η επιρροή απ’ το Σμυρναίικο τρόπο».
Συμμετείχαν οι χορωδίες του Δήμου :
Μεγάλης Παναγιάς
Παλαιοχωρίου και
Στανού
Υπό την εποπτεία του Χοράρχη του ΑΠΚ, κ. Βασίλη Κασούρα !!
Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή και όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, για το υπέροχο αυτό αποτέλεσμα!
Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους!