19.5.24

17ο Αντάμωμα Χορευτικών Ομάδων στον Πολύγυρο από τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου 18/5/24 (foto Video)

 


 

Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 17ο Αντάμωμα Χορευτικών Ομάδων στον Πολύγυρο από τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου Περίπου 60 χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας αντάμωσαν μπροστά στο Δημαρχείο σε ένα μεγάλο γλέντι με κλαρίνα, λαούτα και βιολιά, νταούλια και ζουρνάδες, χάλκινα και γκάιντες!   Οι χοροί αρχίσανε από τον προαύλιο χώρο το Λυκείου . 






Μετά την πατινάδα μέσα στον Πολύγυρο κατέληξαν στο Δημαρχείο. Εκεί έγινε το καλωσόρισμα με τραγούδι από την τραγουδίστρια Λεοντάκη Ελένη

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από: 

Αντιπεριφερειάρχη Κατερίνα Ζωγράφου τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Γ . την Πρόεδρο του Λαογραφικού Κοσμά Ελευθερία την αντιπρόεδρο Εφη Κελιαφάνου. Στους συμμετέχοντες έγινε  απονομή τίτλων συμμετοχής από τον Λαογραφικό Αντιπεριφέρεια τους Δημοτ Συμβούλους  τον Πρόεδρο του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ι.Κοτσάνη, τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρ. Τάσιο .

Απονομή έγινε και στους Συλλόγους που συνέδραμαν στην εκδήλωση.



Η εκδήλωση έκλεισε με γλέντι από παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο. 

 Άφθονα εδέσματα  και κρασί προσφέρθηκαν από τοπικούς Συλλόγους 



Στο αντάμωμα συμμετείχαν οι χορευτικοί σύλλογοι της Χαλκιδικής και από νομούς της κεντρικής Μακεδονίας. Μεγάλη η συμμετοχή από Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

 


\