14.5.24

Ο Δήμος Αριστοτέλη προσεγγίζει ρωσόφωνες τουριστικές αγορές- Εκπρόσωποι τεσσάρων ταξιδιωτικών οργανισμών από Καζακστάν επισκέφθηκαν περιοχές του Δήμου.

 


Ταξίδι εξοικείωσης (6 – 10.5.24) με τη συμμετοχή tour operators και travel agents από το Αλμάτυ του Καζακστάν πραγματοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου.

Εκπρόσωποι τεσσάρων (4) ταξιδιωτικών οργανισμών από τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό και οικονομικά εύρωστη πόλη του Καζακστάν ακολούθησαν πολιτιστικές διαδρομές γύρω από τον Άθωνα και επιθεώρησαν πολυτελείς υποδομές φιλοξενίας και εστίασης.


Η προσέγγιση αφορά τον τουρισμό πολυτελείας, τα εταιρικά ταξίδια και το MICE και συμπληρώνει το πρόγραμμα επαγγελματικών επαφών που είχε προηγηθεί στο Αλμάτυ (Σεπτέμβριος 2023), αποδεικνύοντας την ισχυρή διάθεση των Κοζάκων να επανέλθουν δυναμικά στην αθωνική Χαλκιδική.


Οι συμμετέχοντες εστίασαν στον Άθωνα, ο οποίος για τους ρωσόφωνους αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς: παράπλευσαν τη δυτική όχθη του Αγίου Όρους, δείπνησαν σε restaurants της Ουρανούπολης με ειδίκευση στη μοναστηριακή κουζίνα, περιπλανήθηκαν στον εμπορικό ιστό της και επιθεώρησαν πολυτελείς υποδομές. Επιπρόσθετα, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, αλλά και τοπικά οινοποιεία εντός και εκτός του Άθωνα, ενώ απόλαυσαν τοπικά παραδοσιακά πιάτα στον ορεινό όγκο και στις παραλίες της Ιερισσού.


Κατά τη διάρκεια της 4ημερης περιήγησης των Κοζάκων, ο Δήμος Αριστοτέλη οργάνωσε συναντήσεις γνωριμίας και γεύματα εργασίας προς τιμήν της Turkish Airlines και του ταξιδιωτικού οργανισμού Luxury Travel DMC, ο οποίος διακινεί V.I.P. ρωσόφωνους πελάτες στην Ανατολική Χαλκιδική και τον Άθωνα. Πέρα από τα 7ημερα πακέτα διακοπών και τις MICE κοστολογημένες προτάσεις, που θα συμπεριληφθούν στα διαδικτυακά προγράμματα των Κοζάκων μέχρι το τέλος Μαίου, η εν λόγω σύμπραξη και ο Τουριστικός Οργανισμός του Καζακστάν προετοιμάζουν παρεμβάσεις με την παρουσία κοζακικών σχημάτων στην περιοχή, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Χαλκιδική μέσω του KOUZINA 2024.


«Συμβαδίζοντας με τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό, προσεγγίζουμε τις δορυφορικές της Ρωσίας ασιατικές τουριστικές αγορές, προκειμένου να αναπληρώσουμε το κενό της στην προαθωνική χερσόνησο. Το Αλμάτυ αποτελεί έναν από τους στόχους, δεδομένης της οικονομικής δυναμικής του, αλλά και της γειτνίασής του με το εύρωστο Κιργιστάν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.