28.5.24

Δράσεις στον Δήμο Πολυγύρου, για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


 Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2024, ο Δήμος Πολυγύρου οργανώνει μία σειρά από δράσεις, με στόχο την ανάδειξη της αξίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 και ώρα

9:00-11:00 π.μ,  η iSea σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου και το Δημοτικό Σχολείο Γερακινής-Καλυβών, οργανώνει καθαρισμό στην ακτή της Γερακινής. Στόχος του προγράμματος «Προσφέρω» είναι  η απομάκρυνση απορριμμάτων από το περιβάλλον, η προώθηση εθελοντισμού, η συλλογή δεδομένων και η ενημέρωση των τοπικών κοινοτήτων για τη θαλάσσια ρύπανση.


Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Ταξιάρχη, η Πρωτοβουλία Ταξιαρχιωτών για το Περιβάλλον, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα: «Το δάσος του Ταξιάρχη, Καθεστώς-Προστασία-Συμμετοχή». Στην ημερίδα, που θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, ομιλητές θα είναι: η Δρ. Αγλαΐα Παπαδήμα, Δασολόγος Δασάρχης του Π.Δ Ταξιάρχη, η Δρ. Δάφνη Παρλιάρη, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Εργ. Φυσικής της Ατμόσφαιρας ΑΠΘ και ο Θεόδωρος Γιάνναρος, Ερευνητής Πυρομετεωρολόγος, Εντεταλμένος Ερευνητής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στις 9:00 π.μ., η Δημοτική Κοινότητα Πολυγύρου διοργανώνει τη δράση «Καθαρίζω, ομορφαίνω τον τόπο μου», με τη στήριξη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και απευθύνει κάλεσμα σε συλλόγους, φορείς και εθελοντές να συμμετέχουν στο μάζεμα των σκουπιδιών, στη διαδρομή παλιάς εθνικής οδού Πολυγύρου – Παλαιοκάστρου, με προορισμό την παλιά γέφυρα του Καβρόλακα. Το σημείο συνάντησης είναι στο εικονοστάσι του Αγίου Σπυρίδωνα, απέναντι από το γηροκομείο, στον                                               Πολύγυρο.



Την ίδια μέρα στις 6:00 μ.μ. η Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας οργανώνει Ποδηλατοβόλτα σε μία διαδρομή 5χλμ, στην παλιά εθνική οδό, με σημείο συνάντησης το συνεργείο του Μανώλη Σειρά. Για τους λάτρεις του ποδηλάτου που δεν είναι από την ευρύτερη περιοχή, υπάρχει δυνατότητα να σκανάρουν το QR, που αναγράφεται στην αφίσα, ώστε να δουν τις λεπτομέρειες της διαδρομής.

Η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους!

https://polygyros.gr/