24.5.24

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ : ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 


Επείγουσα κοινοβουλευτική παρέμβαση κατέθεσε ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χαλκιδικής κ.Πάνας Απόστολος  προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αιτούμενος την επαρκή στελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής.

Στην Ερώτηση του ο κ. Πάνας αναφέρει, πως η Κτηματική Υπηρεσία στη Χαλκιδική είναι επιφορτισμένη με την τήρηση των συμβολαίων μίσθωσης, με αδειοδοτικές, εκλεκτικές και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες και αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένη λειτουργώντας σήμερα με δυο άτομα προσωπικό .

Η κατάσταση αυτή σημειώνει ο κ. Πάνας δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στους επιχειρηματίες και τουριστικούς παράγοντες του τόπου και φυσικά στους πολίτες της αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες της Χαλκιδικής, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω έλλειψης προσωπικού να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες γνωμοδοτήσεις αλλά και συνολικές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Με τον τρόπο αυτό αναιρείται οποιαδήποτε παρέμβαση εξέλιξης και ανάπτυξης στον τόπο.

Ο κ. Πάνας δήλωσε : «Με την Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τονίζω την επείγουσα ανάγκη επαρκούς στελέχωσης της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, ώστε να αποφευχθούν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που συνθλίβουν την κοινωνία της Χαλκιδικής και τους επαγγελματίες της, αλλά και να ελέγχεται άμεσα η εύρυθμη χρήση και λειτουργία των αιγιαλών και των παραλιών της. Η Χαλκιδική επιτέλους πρέπει να έχει την  αναπτυξιακή και τουριστική προοπτική που της αξίζει και για αυτό θα συνεχίσω να εμμένω με τις παρεμβάσεις μου στη Βουλή».


Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Πάνα έχει ως εξής : 


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς :   Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο


Θέμα : «Η υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής για ακόμη μια χρονιά, δημιουργεί δυσλειτουργίες στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία.


Κύριε Υπουργέ

Η τουριστική περίοδος ανά την επικράτεια, ήδη έχει ξεκινήσει νωρίτερα φέτος από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ γνωρίζουμε ότι η στήριξη του ελληνικού τουρισμού θα πρέπει να αποτελεί κύρια μέριμνα όχι μόνο του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και του συνόλου των προαπαιτούμενων ενεργειών και παρεμβάσεων της Πολιτείας. 

Παρότι λοιπόν, η Κυβέρνηση διατείνεται ότι, με τις παρεμβάσεις και τις πρωτοβουλίες της προσπαθεί  να ενισχύσει  τη βαριά βιομηχανία της χώρας, αλλά παράλληλα να  βελτιστοποιήσει την ποσότητα και της ποιότητα των τουριστικών ροών στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Χαλκιδική- μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή-αφήνει πολλές από τις κομβικές  υπηρεσίες της χώρας υποστελεχωμένες δυστυχώς αναιρώντας  οποιαδήποτε παρέμβαση εξέλιξης και ανάπτυξης.

Κομβική Υπηρεσία είναι και η Κτηματική Υπηρεσία στη Χαλκιδική, η οποία είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένη, επιφορτισμένη κάθε χρόνο με τις μισθώσεις των αιγιαλών και τις εκατοντάδες καταγγελίες, χωρίς να μπορούν να επιτελέσουν επαρκώς το έργο τους, που είναι και εκτός των άλλων, να ελέγχουν διαρκώς την προστασία αιγιαλών – παραλιών και την τήρηση των συμβολαίων μίσθωσης.

Παράλληλα, το τεράστιο μήκος ακτογραμμών, αλλά και η ιδιαίτερη γεωμορφολογία της Χαλκιδικής, την καθιστούν στις πρώτες επιχειρηματικές και τουριστικές επιλογές, παράγοντες όμως που δεν λαμβάνονται υπόψη  και δημιουργούν ανασταλτικούς παράγοντες επενδύσεων και τουρισμού.

Η Κτηματική Υπηρεσία της Χαλκιδικής λειτουργεί σήμερα με δυο άτομα προσωπικό, επιφορτισμένο με αδειοδοτικές, εκλεκτικές και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ ο πραγματικός της ρόλος, θα έπρεπε να είναι ο έλεγχος και η εφαρμογή της νομιμότητας σε αιγιαλούς και παραλίες.

Δεδομένου ότι η Πολιτεία θα πρέπει να προβλέπει και να προλαμβάνει τα προβλήματα τις ελλείψεις και τα κενά στις Δημόσιες Υπηρεσίες του.

Δεδομένου ότι η Πολιτεία οφείλει να βρίσκει λύσεις γραφειοκρατικών και λειτουργικών αγκυλώσεων προς όφελος του Δημόσιου συμφέροντος αλλά και του συνόλου της κοινωνίας.

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργέ  :


-Με ποιον τρόπο προτίθεστε να δώσετε άμεσα λύση στην προφανή υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας της Χαλκιδικής;


Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής


Πάνας Απόστολος