13.5.24

Πολύγυρος: Πραγματοποιήθηκε η «Ποδηλατοβόλτα» για παιδιά 8-12 χρονών. 12/5/24

 


Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής

Ο μεγάλος ποδηλατικός αγώνας  «Πρωτάθλημα Δρόμου της ΕΠΣΜΑΘ   Αντοχής» που διεξήχθη  στον Πολύγυρο 12/5/24 μας ενέπνευσε ώστε

να διοργανώσουμε μια ποδηλατική δράση για παιδιά με σκοπό να γνωρίσουν το ποδήλατο ως ένα οργανωμένο άθλημα. 

Έτσι ενώσαμε τις δυνάμεις μας ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής και οι Σύλλογοι Γονέων & κηδεμόνων του 1ου, 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου και είχαμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα. 110 μικροί ποδηλάτες μαζεύτηκαν στην αυλή του Α΄δημοτικού σχολείου Πολυγύρου κι αφού άκουσαν με προσοχή τις οδηγίες των εκπαιδευτών για την ασφαλή ποδηλασία, έπειτα  φόρεσαν τα ποδηλατικά τους κράνη και τα ανακλαστικά τους γιλέκα, ανέβηκαν με απόλυτη τάξη στα ποδήλατα τους κι έκαναν μια διαδρομή 2000μ περίπου με   την ασφαλή καθοδήγηση εθελοντών- ποδηλατών   τερματίζοντας  στην αψίδα τερματισμού των μεγάλων αθλητών όπου και  πήραν τα μετάλλια τους.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ:

Στους εθελοντές μας, που βοήθησαν με όρεξη στην οργάνωση της «Ποδηλατοβόλτας»  και απέδειξαν ότι με την συνεργασία και την ομαδικότητα   μπορούμε να κάνουμε ότι ονειρευόμαστε δίνοντας με αυτό τον τρόπο  το καλύτερο  παράδειγμα στα παιδιά μας.

 Στην τροχαία Πολυγύρου, που παρά τον πολύωρο φόρτο εργασίας  με τον μεγάλο ποδηλατικό αγώνα  συνέβαλε απόλυτα στην ασφάλεια της ποδηλατικής μας δράσης.

Στην ΛΕΦΕΔ Ν. Χαλκιδικής που με τα εκπαιδευμένα μέλη της μας  πρόσφερε  την υγειονομική κάλυψη της δράσης.

Στο Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ν. Χαλκιδικής γιατί  μίλησαν με κατανοητό τρόπο στα παιδιά για τους κανόνες οδικής ασφάλειας. 

 Στους ανθρώπους του εκπαιδευτικού προγράμματος  SAFECYCLE4KIDS για τις πολύτιμες οδηγίες που μας έδωσαν και για την χορηγία των ανακλαστικών γιλέκων και μπλουζών σε όλα τα παιδιά. 

Στον  Γιάννη Αδαμιώτη για την χορηγία νερών και χυμών για τα παιδιά, τον Νίκο Παπαπαναγιώτου για τα διάφορα υλικά που μας διέθεσε, την Κατερίνα Βαγιωνά για τις χειροποίητες ταμπέλες σήμανσης και τον Απόστολο Μπουσουλεγκα  για την λήψη  βίντεο με το drone.

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά γιατί ήταν απόλυτα πειθαρχημένα, άκουγαν τους οδηγούς τους και ταυτόχρονα γέμισαν τον δρόμο με χαρά και ζωντάνια.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Πολυγύρου για την στήριξη και την βοήθεια του στην πραγματοποίηση της δράσης.

Τέλος ευχαριστούμε τους αθλητές ποδηλάτες της ΕΠΣΜΑΘ για το θέαμα που πρόσφεραν για όσους μείναμε μέχρι τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή μετά από 110 χιλ. Αγωνιστικής ποδηλασίας. 

Σύντομα και με άλλες δράσεις!!!

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής


Ποδηλατικός Αγώνας «Πρωτάθλημα Δρόμου της Ε.Π.Σ. ΜΑ.Θ Αντοχής»

Εβδομήντα ποδηλάτες, που ακολούθησαν δύο διαφορετικές διαδρομές (Διαδρομή   110 χλμ Ανδρών – Εφήβων – Μάστερς και Διαδρομή 56χλμ Παίδων – Κορασίδων, Γυναικών – Νεανίδων ), συμμετείχαν στο «Πρωτάθλημα Δρόμου της Ε.Π.Σ. ΜΑ.Θ Αντοχής».

Οι αθλητές Νικόλαος Κίτσος (ΑΝΔΡΩΝ), Μάριος Καραβασιλόγλου (ΕΦΗΒΩΝ), Δημήτριος Φλώρος (ΜΑΣΤΕΡ Β), Ελευθέριος Μπάρκας (ΠΑΙΔΩΝ) και Χαϊμαδή Σιδηροπούλου (ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ), στέφθηκαν πρωταθλητές στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν.

Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στον Πολύγυρο, διοργανώθηκαν από την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και το Εμπορικό Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

ΕΠΣΜΑΘ