31.1.19

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Προποντίδας & Οικον. Επιτροπής Τετάρτη 6/2/2019

 Τακτική συνεδρίαση  την Τετάρτη 6/2/2019 ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
    1. Ανάκληση της αριθ. 7/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Προποντίδας του Νομού Χαλκιδικής με θέμα: «Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Προποντίδας του Νομού Χαλκιδικής βάση των διατάξεων του άρθρου 91 του ν. 4583/2018 (Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»)».

    2. Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Προποντίδας του Νομού Χαλκιδικής βάση των διατάξεων του άρθρου 91 του ν. 4583/2018 (Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»)
    3. Δωρεάν παραχώρηση του υπ'αρίθμ.1090 οικοπέδου του 137Ο.Τ. Νέας Καλλικράτειας στον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής
    4. Απευθείας αγορά του υπ΄ αρ 180 κληροτεμαχίου Συλλάτων για την κατασκευή δεξαμενής  για τις ανάγκες  του συλλογικού αρδευτικού δικτύου της ΤΚ Ν. Συλλάτων, ΔΕ Καλλικράτειας.
    5. Έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής για την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και την αποβολή της από τμήμα  του 09 Ο.Τ. οικισμού Ν.  Μουδανιών.
    6. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 570/2018 απόφασης Δ.Σ. Ν. Προποντίδας με θέμα «Μείωση Δημοτικών Τελών και Τελών ύδρευσης και αποχέτευσης σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού Δήμου Ν. Προποντίδας.
    7. Αποδοχή των όρων της χρηματοδότησης του έργου: «Ανάπλαση δικτύου κοινοχρήστων χώρων στα Ο.Τ. 8 και Ο.Τ. 38 περιοχής “Αλμύρα” Δ.Κ. Νέων Μουδανιών», στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2017-2018 του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας & εξουσιοδότηση προς το νόμιμο εκπρόσωπο του δήμου για τις περαιτέρω ενέργειες.
    8. Ένταξη πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Νέας Προποντίδας.
    9. Παραλαβή της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης - ΦΑΥ-ΣΑΥ (εγγράφων της σύμβασης) του έργου: «Στερέωση του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου Πορταριάς (Αρ. Μελ. 2/2019)»Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της πράξης: «Στερέωση του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου Πορταριάς», για ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.
    10. Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της πράξης: «Στερέωση του Ιερού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου Πορταριάς», για ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.
    11. Αποδοχή της παραχώρησης σε χρήση του παλαιού ιστορικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πορταριάς, από την Εκκλησιαστική Επιτροπή της εκκλησίας Πορταριάς στο Δήμο Νέας Προποντίδας, για διάστημα 15 ετών μετά την ορστική παραλαβή της κατασκευής του έργου
Έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας έργων
    12. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής  παραλαβής έργων
    13. Έγκριση ΑΠΕ 
    14. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων
    15. Έγκριση χορήγησης προσωρινής κυκλοφοριακής σύνδεσης (εισόδου–εξόδου) με   αγροτική οδό.
    16. Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. 
    17. Προσωρινή αφαίρεση πινακίδων σήμανσης επί της δημοτικής οδού Τζαβούρα οικισμού Ν. Μουδανιών
    18. Έγκριση της 78/2018 απόφασης του Δ.Σ του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού  Δήμου Νέας Προποντίδας με θέμα «Έγκριση ετήσιων οικονομικών καταστάσεων οικονομικού έτους 2017 (απολογισμός εσόδων-εξόδων, ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσεως, διάθεση αποτελεσμάτων)»
    19. Έγκριση της 1/2019 απόφασης του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με θέμα «Σύνταξη και έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) έτους 2019 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν. Προποντίδας»
    20. Δωρεάν παραχώρηση κινητών πραγμάτων του Δήμου Νέας Προποντίδας στην 34 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ “ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΟΥ ΔΙΑΛΕΤΗ”.
    21. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακινήτου στην Τ.Κ. Διονυσίου στον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” (Τροποποίηση της υπ'αρίθμ.118/2018 απόφασης του Δ.Σ.)”.
    22. Σύναψη σύμβασης χρησιδανείου παραχώρησης χώρου για τη λειτουργία ενός Α.Τ.Μ. της  Τράπεζας Eurobank Ergasias AE στη ΔΕ Τρίγλιας
    23. Διεξαγωγή δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων
    24. Εκμίσθωση του κυλικείου ΚΑΠΗ της Τ.Κ. Διονυσίου σύμφωνα με τις διατάξεις που ορίζονται στο άρθρο 76 του Ν.4257/2014
    25. Δωρεάν παραχώρηση χρήση χώρου του πάρκου της παραλίας Τοπικής Κοινότητας Διονυσίου στον Σύλλογο παραδοσιακού χορού ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης “ΚΟΥΛΟΥΜΑ’’
    26. Παραχώρηση χρήσης σχολικών χώρων Δήμου Νέας Προποντίδας.

    27. Αντικατάσταση Διευθυντών ΚΔΑΠ
    28. Εισήγηση για έγκριση υποβολής αιτήματος τροποποίησης της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Νέας Προποντίδας» με κωδικό ΟΠΣ 5001218.
    29. Ορισμός αντιπροσώπων του Δήμου Νέας Προποντίδας για συμμετοχή τους στην εναρκτήρια συνάντηση  (kick -off meeting)του έργου “BeePathNet Transfer Network” του προγράμματος URBACT III - που θα πραγματοποιηθεί στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας
    30. Αποδοχή ή μη της αιτήσεως της κ. Σάγγου Αναστασίας περί χορήγησης άδειας για τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάθμευσης έμπροσθεν (της εισόδου – εξόδου οχήματός της) της οικίας της στη Δ.Κ. Ν.Μουδανιών
    31. Επιστροφή ποσών αχρεωστήτως καταβληθέντων
    32. Επιχορήγηση καρναβαλιστών Σημάντρων
    33. Διαγραφή ή μη τελών κοιμητηρίων
    34. Διαγραφή ή μη τελών ΔΕ Καλλικράτειας
    35. Διαγραφή ή μη τελών ΔΕ Τρίγλιας
    36. Διαγραφή ή μη τελών ΔΕ Μουδανιών
    37. Διαγραφή ή μη ΔΤ-ΔΦ-ΤΑΠ
    38. Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και Αντιδημάρχου
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας
          Πελαγία Ιορδανίδου