8.1.19

Και πάλι πρόσβαση με τοv έξω κόσμο οι κάτοικοι ενός μικρού οικισμό κοντά στη Μένδη Καλάνδρας

Μετά από πέντε μέρες αποκλεισμένοι από την κακοκαιρία και τις τέσσερις από αυτές χωρίς ρεύμα, σήμερα το μεσημέρι τελικά οι 12 κάτοικοι ενός μικρού οικισμού που υπάγεται στην  Καλάνδρα Χαλκιδικής μπόρεσαν και πάλι να έχουν πρόσβαση στο δρόμο.  .
Από την Παρασκευή που ξέσπασε η χιονόπτωση σε έναν οικισμό κοντά στην Μένδη Καλάνδρας 12 άτομα μαζί τους παιδια και ηλικιωμένοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους χωρίς
καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Πέρα ​​από το χιόνι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα πεύκα που έπεσαν πάνω στα καλώδια της Δεης με αποτέλεσμα και ρεύμα να μην έχουν αλλά και καλώδια υψηλής τάσης μαζί με τα δέντρα να φράξουν το δρόμο.
Από συνεχείς επιστολές που μας έστειλαν μας είπαν πως   καμία αρμόδια αρχή δεν τους έδωσε την απαιτούμενη σημασία, οι μέρες περνούσαν και η ανησυχία μεγάλωνε , έτσι  σήμερα το πρωί οι συγγενείς τους   με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα ,περπάτησαν αρκετά χιλιόμετρα για  να μπορέσουν  να τους  πάνε  τρόφιμα και φάρμακα.
Συνεργία  της ΔΕΗ σήμερα το πρωί  μπόρεσαν να αποκαταστήσουν τη ζημιά και να απομακρύνουν τα καλώδια υψηλής τάσης, έτσι τα συνεργεία  του Δήμου Κασσάνδρας και την πολιτική προστασία μπόρεσαν να περάσουν και να ανοίξουν το δρόμο με μηχανήματα   και κάπως έτσι   οι άνθρωποι του οικισμού  να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση με τον έξω  κόσμο.