15.1.19

Ο γνωστός Χρήστος Ζαμπούνης (καταγωγή από Πολύγυρο) πλέον εργάζεται ως ξεναγός!

Έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο των media ως ο κορυφαίος μπον βιβέρ με τις απίθανες γνώσεις στο σαβουάρ βιβρ. Παρουσίασε εκπομπή, έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις και χαίρει της εκτίμησης της υψηλής κοινωνίας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 Ο Χρήστος Ζαμπούνης (καταγωγή από Πολύγυρο με παππούδες δημάρχους Πολυγύρου)  σήμερα εργάζεται ως ξεναγός,(σ.έτσι ξεκίνησε) όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Star  Στη φωλιά των Κου Κου. «Έκανα μία εκπομπή στην τηλεόραση πριν 20
χρόνια και έκτοτε δεν έχω ξανακάνει. Μέχρι πρότινος δεν είχα καν συσκευή» αποκάλυψε ο Χρ. Ζαμπούνης και συνέχισε: «Όταν παρουσίαζα το Prive δεν είχα τηλεόραση και με μάλωνε η Έλενα Κατρίτση γιατί δεν έβλεπα καν την εκπομπή που παρουσίαζα».
 Σήμερα, προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, εργάζεται ως ξεναγός. Ο ίδιος παραδέχτηκε: «Είναι αλήθεια ότι εργάζομαι ως ξεναγός. Ξενάγησα χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης και ήταν αναβάπτιση». 
Όταν ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται σήμερα, ο Χρήστος Ζαμπούνης εκείνος δήλωσε: «Είμαι εκδότης βιβλίων, είμαι συγγραφέας, δημοσιογράφος και ξεναγός».
Video
 Σε ό,τι αφορά την οικονομική του κατάσταση, ο ίδιος αποκάλυψε: «Έχω φτάσει στο σημείο να δω στον τραπεζικό μου λογαριασμό υπόλοιπο μηδέν… Χάρη στην καλοσύνη φίλων και πουλώντας ακίνητα για να πληρώσω την εφορία είμαι ακόμη ζωντανός». 
Όσο για την ερώτηση αν θα έστελνε ποτέ γυμνή του φωτογραφία αν φλέρταρε στο internet με κάποια κοπέλα, ο ίδιος απάντησε με χιούμορ: «Αν μία κοπέλα δεν έτρωγε το φαγητό της και ήθελε να το φάει, θα της έστελνα γυμνή μου φωτογραφία… Με προσεγγίζουν μέσω Facebook. Έχω προτάσεις, τι να κάνουμε;».
 Σε πιο προσωπικές ερωτήσεις ο Χρήστος Ζαμπούνης αποκάλυψε: «Ένας κύριος για να ασπαστεί μία κυρία την αρραβωνιάζεται. Δεν θυμάμαι πόσους αρραβώνες έχω κάνει… Δεν έχω κάποια σχέση αυτή την περίοδο, τα χελιδόνια πλησιάζουν… Βεβαίως λέω την ηλικία μου, είμαι 58 ακριβώς».

Πηγή: freegossip.gr

Ο Χρήστος Ζαμπούνης γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1960 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς του είναι  ο Κωνσταντίνος Ζαμπούνης και η Ευτέρπη Ζαμπούνη-Καραγεωργίου. Ο πατέρας του ήταν γνωστός  αριστερός γιατρός (καρδιολόγος) στη Βέροια και διετέλεσε Δήμαρχος Βέροιας στα τέλη της  δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, ως επικεφαλής της «Δημοκρατικής  Συνεργασίας» (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσωτερικού) ενώ ο παππούς του αλλά και ο προπάππος του ήταν  Δήμαρχοι Πολύγυρου Χαλκιδικής. Από πλευρά της μητέρας του είναι απόγονος του Ρήγα Φεραίου

Σπουδές
Το 1978 τελείωσε το Α’ Λύκειο Βέροιας. Το 1980 αποφοίτησε από τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας  και το 1984 από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Είναι επίσης κάτοχος DEA Πολιτικών  Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Paris II, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς  Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ.

Από το 1980 έως το 1993 εργάστηκε ως ξεναγός.
 Το 1986 ξεκίνησε να δημοσιογραφεί ως  ανταποκριτής ελληνικών περιοδικών στη Γαλλία, όπως «Τα Πρόσωπα», «ΈΝΑ», «Γυναίκα», «Κλικ»,  «Ταχυδρόμος», «Εικόνες». Στη συνέχεια υπήρξε ανταποκριτής της Γραμμής Α.Ε. και του  «Ελεύθερου Τύπου» στο Παρίσι.
Το 1991 ξεκίνησε η συνεργασία του με γαλλικά έντυπα όπως τα "Point de Vue”, “Figaro”,  “Magazine” και “Paris Match”. Επίσης συνεργάστηκε με φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το  “Gamma Press”, “Sigma Press” και το “GLMR”. Έπειτα από 15 χρόνια παραμονής στη Γαλλία,  επέστρεψε το 1999 στην Ελλάδα και για δύο περίπου χρόνια ανέλαβε την παρουσίαση της  εκπομπής “PRIVE” στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel.
Το 1997 ίδρυσε σε συνεργασία με την αδερφή του, Αυγή Ζαμπούνη, τον εκδοτικό οίκο  «Φερενίκη[1]», ο οποίος έχει εκδώσει πάνω από 100 τίτλους. 
Το 2000 αναλαμβάνει τη  διεύθυνση του περιοδικού “Life & Style” έως το 2010. 
Από το 2005 έως το 2010 διετέλεσε  σύμβουλος εκδόσεως του “Hello”, ενώ από το 2005 έως το 2012 αρθρογραφούσε στην εφημερίδα  «Πρώτο Θέμα». Από το 2012 έως το 2016 αρθρογραφούσε στα «Παραπολιτικά» και τη «Freddo». 
Από τις αρχές του 2017 συνεργάζεται με την εφημερίδα «Εστία».
Έχει συγγράψει 15 βιβλία: «Βασιλική Οικογένεια της Ελλάδος», «Πούρα Αβάνας», «Love»,  «Savoir Vivre», «Ο Γάμος», «Ματαιότητες», «Έλληνας Τζέντλεμαν», «Ωραίες Φράσεις», «Savoir  Vivre Για Παιδιά» και το αγγλόφωνο «Watch your manners in Greece», «Ιστορίες ενός  Παιδήλικα», «Το Savoir Vivre του καπνιστή...και άλλες ιστορίες ενήλικου πάθους», «Το  Savoir Vivre του καλού μαθητή», «Τάμα στη Μύκονο» και «ΠΑΟΚ αφού».
Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά κι έχει μία κόρη, τη Φερενί

ΠΑΟΚ Αφού. Η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού Πολυγυρινού Χρήστου Ζαμπούνη 28-12-16 (pics)










http://sithonianews.blogspot.com