24.1.19

Kαταλήψεις σε σχολεία της Μακεδονίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών- Πορεία μαθητών στην Αλεξανδρούπολη.

Υπό κατάληψη τελούν πολλά σχολεία της Μακεδονίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών που ξεπουλά την Μακεδονία 
Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Στα πανό οι μαθητές γράφουν χαρακτηριστικά: «Ακόμα ζει ο Αλέξανδρος φωνάζει μια γοργόνα, ξύπνα πριν γίνει το κακό Έλληνα Μακεδόνα» και «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Υπό κατάληψη  το 2ο ΓΕΛ Σερρών, στην Πιερία στην Κατερίνη υπό κατάληψη βρίσκονται ΕΠΑΛ και τέσσερα ΓΕΛ, στο Κιλκίς το λύκειο Αξιούπολης, στην Πέλλα το ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, το ΓΕΛ Γιαννιτσών το ΕΠΑΛ και Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης, στην Έδεσσα το ΓΕΛ Σκύδρας καθώς και το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο Αριδαίας.
Την απόφαση να προχωρήσουν σε κατάληψη έλαβαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σήμερα το βράδυ από την ελληνική Βουλή.
Οι μαθητές ανήρτησαν πανό που αναγράφει το μήνυμα: «Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία – Μακεδονία γη ελληνική».

 Μαθητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης διαδηλώνουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μπροστά από το Δημαρχείο και πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Τα παιδιά που άφησαν για λίγες ώρες τα θρανία τους, φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας, κρατώντας ελληνικές σημαίες.