30.3.20

Δήμος Πολυγύρου: Παράταση υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις Υδρονομέων του Δήμου έως 8-4-20

 Παράταση υποβολής Αιτήσεων  για προσλήψεις Υδρονομέων Δήμου Πολυγύρου  έως 8-4-20  H προθεσμία ήταν μέχρι 27-3-20
 Ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη  υδρονομέων άρδευσης για το έτος 2020
ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως υδρονομείς άρδευσης, με τους όρους  που αναφέρονται παρακάτω, να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις
08/04/2020 (παρατείνοντας την προθεσμία κατά 10 ημέρες) στο Γραφείο 8 ή στο Γραφείο 6του Δημοτικού καταστήματος Πολυγύρου, τις ώρες από 08.00 -15.00 και αφού  προηγουμένως υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Δ/νσης διοικητικών Υπηρεσιών, λόγω της απαγόρευσης της αυτοπρόσωπης παρουσίας πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες στα πλαίσια των  μέτρων για την μη εξάπλωση του κορωναϊού.
Η προκήρυξη στην διαύγεια εδώ https://diavgeia.gov.gr
Ο Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης  Ιωάννης Σφυρής  (Ioannis Sfyris)έγραψε στο fb
Χαίρομαι που η δημοτική αρχή διάβασε τις αναρτήσεις μου για την πρόσληψη υδρονομεων, κατάλαβε το λανθασμένο τροπο ενημέρωσης του κοινού και προχώρησε σήμερα σε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως τις 8/4 δημοσιεύοντας σχετική απόφαση στη Διαύγεια.....
Ευελπιστώ να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον και στην απόφαση επιλογής του παραπάνω προσωπικού... τουλάχιστον να γίνει αρχή για αξιοκρατία και διαφάνεια στον τρόπο επιλογής....
Όσοι λοιπόν επιθυμούν να συμμετέχουν στην διαδικασία ας διαβάσουν την πρόσκληση, να μαζέψουν τα λίγα δικαιολογητικά που χρειάζονται και να καταθέσουν την αίτηση τους εντός προθεσμίας.




ΣΧΕΤΙΚΟ

Πρόσληψη 36 Υδρονομέων Δημου Πολυγύρου
ΠΡΟΣΟΧΗ Υποβολή αιτήσεων μέχρι αύριο 27/3. Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τον νόμο από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου
Πληροφορίες: 2371350711



ΑριΘμος Θέσεων 36 


Δ.Ε. ΑΝΘΕΜΟΥΝΤΑ 6 έως 30-11-20

Δ.Ε. ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ 1 πεντάμηνη 9 30-11-20

Δ.Ε. ΟΡΜΥΛΙΑΣ 12 έως 30-11-20
Δ.Ε. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 8 έως 30-11-20
Σαματάς στην Ορμύλια
Πρόσληψη δώδεκα (12) υδρονομέων στη ΔΕ Ορμύλιας.
Υποβολή αιτήσεων μέχρι αύριο 27/3.
Πληροφορίες: 2371350711





Εν μέσω πανδημίας η Δημοτική Αρχή βιάζεται να προσλάβει 36 υδρονομείς.
Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τις προσλήψεις (από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητήθηκε διαφάνεια , και σωστή ενημέρωση για τους υποψηφίους), αλλά δυστυχώς σχετική ενημέρωση των δημοτών δεν έγινε. Και ξέρετε γιατί;
Γιατί οι παραπάνω προσλήψεις γίνονται βάση Βασιλικού Διατάγματος του 1957(και όμως) το οποίο λέει : ‘’Η πρόσκλησις δηλοποιείται, επτά τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της εκλογής, δια θυροκολλήσεως εν τε τω καταστήματι των γραφείων της επιτροπής ή του συμβουλίου και εις τα δημοσιώτερα μέρη του ενδιαφερομένου ή των ενδιαφερομένων δήμων και κοινοτήτων, κατά την κρίσιν του προέδρου.’’
Το 1957 όντως θυροκολλούσαν τις όποιες αποφάσεις. Μετά 63 χρόνια όμως προς ενημέρωση όλων, ο Δήμος θα έπρεπε να αναρτήσει τουλάχιστον την προκήρυξη, όπως κάνουν όλοι οι δήμοι.


Με την τακτική που συντηρεί η Δημοτική Αρχή δεν πήρε χαμπάρι κανείς για τις 36 θέσεις εργασίας διάρκειας οχτώ μηνών. 
Μου ήρθε φλασιά χθες το βράδυ για το θέμα και επισκέφτηκα σήμερα το Δημαρχείο αναζητώντας την Πρόσκληση. Ο πίνακας ανακοινώσεων γεμάτος και η πρόσκληση πιασμένη πίσω από δεκάδες έγγραφα.


Αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου είναι η τελευταία μέρα των αιτήσεων και όσοι επιθυμούν να κάνουν αίτηση ας επισκεφτούν το Δημαρχείο ή να καλέσουν για πληροφορίες στο τηλεφωνο 2371350711.
Στις 18 Μαρτίου συντάχθηκε η πρόσκληση, άγνωστο το πότε θυροκόλληθηκε στον πίνακα Ανακοινώσεων του Δημαρχείου...και όλα αυτά εν μέσω απαγορεύσεων λόγω πανδημίας για να την δει ποιος;……ποιος να την δει όταν δε κυκλοφορεί σκύλος Κουντουρος ουτε στο Πολύγυρο , ούτε στη Ορμύλια, ούτε στα Ζερβοχώρια ούτε στη Γαλατιστα λόγω της κατάστασης με τον κορωνοιο.
Η Διαδικασία είναι πολύ απλή αφού απαιτεί μια αίτηση και μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο ενδιαφερόμενος γνωρίζει γραφή και ανάγνωση (το 1957 αυτά ζητούσαν).
Το μόνο που δεν γράφει η ΄΄μυστική ‘’ πρόσκληση είναι τα ονόματα αυτών που θα επιλεγούν αν δεν έχουν ήδη επιλεγεί.
Είναι ηθικά απαράδεκτο να γίνονται προσλήψεις με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο, σε βάρος της ίσης μεταχείρισης των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή που ζούμε να αποκλείονται οι δημότες που έχουν ανάγκη, επειδή δεν είναι αρεστοί στον δήμαρχο και να τους χωρίζει σε δημότες α΄και β΄ κατηγορίας.


Οι Δημότες θα πρέπει να βγάλουν επιτέλους τα συμπεράσματά τους για την πρακτική που ακολουθεί η Δημοτική αρχή Πολυγύρου. 
Ακόμα και σε τόσες απλές διαδικασίες προσλήψεων θα έπρεπε να αξιολογούνται προσόντα υποψήφιών όπως ανεργία, οικονομική κατάσταση κ.α., να υπάρχουν διαδικασιες επιλογής με πλήρης διαφάνεια και να μην συνεχίζονται τέτοιες πρακτικές οι οποίες αναιρούν κάθε έννοια αξιοκρατίας που υποτίθεται ότι πρεσβεύει η Δημοτική Αρχή και οι οποίες μόνο ως ρουσφετολογική εξυπηρέτηση εκλογικής πελατείας και εξαργύρωσης προεκλογικών γραμματίων, μπορεί να ερμηνευθούν.


Λόγω των απαγορεύσεων θα πρέπει να δοθεί παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων, ενημέρωση των δημοτών για την προκυρηξη σε ΜΜΕ και επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
Βέβαια η παρούσα κατάσταση διαιωνίζεται τα τελευταία χρόνια. Να σας θυμίσω πέρυσι την πρόσληψη΄΄ ημετέρων ΄΄ για θέσεις υδρονομέων τέτοια περίοδο 40 μέρες πριν τις εκλογές. 
Και να σας ενημερώσω επίσης ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας των παραπάνω θέσεων προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες.
Ααα,και κάτι ακόμα. Υδρονομεις από τους 36 ζήτημα να εργάζονται οι έξι....οι υπολοιποι στελεχώνουν γραφεία, εκτελούν μεταφορές και άλλα ωραία....


Τροφή για σκέψη….την καλησπέρα μου!
Σφυρης Ιωαννης 
Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πολυγύρου.