31.3.20

Εμπλοκή στο deal Σαββίδη – Στέγγου για το Πόρτο Καρράς!

Μετά από αρκετούς μήνες ελέγχων και διαπραγματεύσεων, για πρώτη φορά οι δύο πλευρές – αυτή του Ιβάν Σαββίδη και αυτή του Ομίλου Στέγγου – έφτασαν στο σημείο μηδέν.
Ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του ολοκλήρωσαν τους ελέγχους, κάτι που έφερε και την τελική πρόταση του γνωστού επιχειρηματία για την εξαγορά του Πόρτο Καρράς.


Η προσφορά του ομογενή επιχειρηματία, ήταν προσαρμοσμένη στην κατάσταση που επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή στη παγκόσμια οικονομία και με αρκετά αβέβαιο το μέλλον, κάτι εξαιρετικά φυσιολογικό. 

Η πλευρά του ομίλου Στέγγου δεν δέχτηκε την πρόταση, ενώ δεν προχώρησε και σε κάποια αντιπρόταση από την περασμένη Τρίτη που την έλαβε στα χέρια της, με αποτέλεσμα να υπάρξει για πρώτη φορά σημαντική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. 

Κύκλοι και των δύο πλευρών, αποφεύγουν να μιλήσουν για οριστικό τέλος των διαπραγματεύσεων, μιας και υπάρχουν περιθώρια αλλαγής δεδομένων με το που θα φανεί τι θα συμβεί στην αγορά τους επόμενους μήνες. 

Ωστόσο, ένα μεγάλο deal που θα έφερνε μία τεράστια επένδυση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, κολλάει ουσιαστικά λόγω της κατάστασης που επικρατεί και θα φανεί στο μέλλον αν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέο κύκλο διαπραγματεύσεων.