19.3.20

Δήμος Πολυγύρου : Ενισχύεται το πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”- Τηλέφωνα

Κατόπιν συνεχούς επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο καθώς οι εξελίξεις όσων αφορά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό Covid-19 τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, η Δημοτική αρχή θα κάνει το καλύτερο δυνατό να προφυλάξει και να βοηθήσει τους δημότες τούτες τις δύσκολες ώρες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Πολυγυρου σε συνεργασία με τα νομικά του πρόσωπα και τις δομές αυτών, γνωρίζοντας και κατανοώντας
πλήρως τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δημότες του εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 προβαίνει στην δημιουργία υποστηρικτικής δομής για τους δημότες του και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με τα κατά τόπους προγράμματα “Βοήθεια Στο Σπίτι”.
Αναλυτικά:
Με βασική προτεραιότητα την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών προς τους πληττόμενους πολίτες, την κρίσιμη περίοδο που διανύει ο τόπος μας, ο Δήμος Πολυγυρου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση και τις δομές της ενεργοποιεί τη ρύθμιση που θεσπίστηκε συνεχεία του ΦΕΚ 55/τ.Α/ 11-3-2020 και της 18659/17-3-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών. Στα ως άνω πλαίσια, ενισχύεται το πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” με τη σύσταση και λειτουργία προσωρινής υποστηρικτικής δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με εργαζόμενους που υπηρετούν σε υπηρεσίες που έχουν κλείσει προκειμένου σε συνεργασία και με τους προέδρους των κοινοτήτων να εξυπηρετήσουν όσους πολίτες αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, κυρίως δε τους πολίτες τρίτης ηλικίας ή αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Η παροχή υπηρεσιών συνίσταται στα ακόλουθα:
α) καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν
β) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων
γ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. και (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι θα συνεχίσει να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που με υπερβάλλοντα ζήλο παρείχε έως τώρα.
Υ.γ. Εσείς μείνετε ΣΠΙΤΙ και εμείς θα έρθουμε σε εσάς.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: 23710 21967
Δήμος Πολυγύρου: 2371350755
Κοινότητα Γαλάτιστας : 2371351700
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΤΙ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ
Κοινότητα Παλαιοχώρας :
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΤΙ Παλαιοχώρας
Κοινότητα Ορμυλιας: 2371351000
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΤΙ ΟΡΜΥΛΙΑΣ: 2371042004
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πολυγύρου