27.3.20

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής η ραπτομηχανή του ραφείου <πήρε φωτιά> και ράβει μάσκες για το χειρουργείο και το προσωπικό, για δύο μήνες πριν "σβήσει και αυτή" (φωτο)

Ραφείο Γεν.Νοσ. Χαλκιδικής
Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής η ραπτομηχανή του ραφείου <πήρε φωτιά>  δύο μήνες πριν κλείσει  και αυτό .
Η μοναδική υπάλληλος,   από τις παλαιότερες που μετρά και αυτή μέρες για συνταξιοδότηση, πέρα από τις εργασίες ραψίματος ειδών χειρουργείου , σεντονιών κ.λ.π. ράβει καθημερινα μάσκες για το χειρουργείο και το άλλο προσωπικό.
Κάποτε στο νοσοκομείο (και στα Νοσοκομεία ) υπήρχαν
οργανωμένο ραφείο  , πλυντήρια καθώς και τεχνική Υπηρεσία  με  Βιοϊατρική , μηχανοτεχνίτες και ηλεκτρολόγους  και χωρίς  Τεχνικό Νεφρό, δεύτερο κτίριο  νέες μονάδες .
Μάσκες για Χειρουργείο
Σε δύο μήνες  το ραφεία θα βάλει λουκέτο λόγω συνταξιοδότησης  της υπαλλήλου 
Ο κορωνοϊός  ίσως κάνει την Κυβέρνηση να δει  πράγματα αλλιώς. Ένας μικροσκοπικός αόρατος εχθρός έχει έρθει να ανατρέψει την λογική του  απαξιώνω το δημόσιο σύστημα υγείας και το παραχωρώ σε ιδιώτες.
Οι γιατροί σήμερα δεν προτιμούν το ΕΣΥ, παραιτούνται  οι παλιοί , κάνουν δικά του ιατρεία , και πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν από τα ψίχουλα της μισθοδοσίας .
Σήμερα π.χ. στο Γ.Ν.Χ,.ένας ηλεκτρολόγος μαζί με ένα υδραυλικό πρέπει να κάνει τα πάντα από μαραγκός ,αλουμινάς ,  εργάτης , ηλεκτρονικός , μηχανοτεχνίτης  και την δουλειά του με δικά του εργαλεία , και μιλάμε για επικουρικούς για 2 χρόνια.
Τα ασθενοφόρα των Νοσοκομείων  καταργήθηκαν και την θέση πήρε το ΕΚΑΒ και τι να πρωτοκάνει και  αυτό.
 Η κακή διοίκηση και η μή συνεργασία με τους υπεύθυνους  των τμημάτων από την πρώην  διορισμένη Διοικήτρια στο  Γ.Ν.Χ επι ΣΥΡΙΖΑ  δυστυχώς έφερε πολλά προβλήματα στο Νοσοκομείο .
Η απαξίωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας  και η  στροφή σε εργολάβους και εξωτερικές εταιρείες  φανέρωσε σε περιόδο κρίσης  πόσο εγκληματικές ήταν οι αποφάσεις των πολιτικών .