14.6.20

Η Δημοτική Παράταξη Πολυγύρου Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο συνεχίζει να μην συμμετέχει σε συνεδριάσεις δια περιφοράς .

Ανακοίνωση  
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη ή κεκλεισμένων των θυρών, η δημοτική αρχή Πολυγυρου επιμένει για άλλη μια συνεδρίαση με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου από το σπιτι, χωρίς πειστική αιτιολόγηση, ενώ και τα θέματα που εισάγονται στην ημερήσια διάταξη, δεν έχουν κατεπείγον χαρακτήρα για να δικαιολογεί τις διά περιφοράς συνεδρίασεις.
Ο Δήμος Πολυγύρου επιβάλλεται να επιστρέψει στη νέα κανονικότητα, όπως συμβαίνει στην καθημερινότητα των
συμπολιτών μας και σε όλα τα συλλογικά όργανα της χώρας (συνεδριάσεις της Βουλής και των επιτροπών αυτής, δημοτικά συμβούλια δια ζώσης με τα απαραίτητα μέτρα, συνεδριάσεις και γενικές συνελεύσεις συλλόγων, σωματείων, ομοσπονδιών κ.α.), έπειτα από την σταδιακή -εδώ και έναν μήνα- άρση των μέτρων για τον COVID 19.

Δεν μπορούμε και σε αυτό να μένουμε πίσω.
Εκτός κι αν η Δημοτική Αρχή έχει κάτι να κρύψει, ή θέλει να αποφεύγει τις ερωτήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ή υπάρχει κάτι άλλο που δεν θα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο!
Ειχαμε, γνωστοποιήσει τις προθέσεις μας πριν ένα μήνα, μαζί με τη Δημοτική Παράταξη Συνεργασια Πολιτών, ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα συμμετέχουμε σε καμία άλλη ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση.
Καλούμε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για άλλη μια φορά να ορίσει την επόμενη συνεδρίαση εκ του σύνεγγυς, τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί.
Καλούμε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να επαναφέρει την κανονικότητα. Εκτός εάν κάποιους τους βολεύει να συνεχίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία της αντικανονικότητας.

Για να τηρηθεί η δημοσιότητα, η διαφάνεια και να γίνει γόνιμος διάλογος πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει με τηλεδιάσκεψη ή δια ζώσης, όχι «δια περιφοράς» και πάντα με ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση και ηχογράφηση των πρακτικών.
Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο θα συνεχίσει να ενημερώνει τους δημότες και να υπερασπιζεται τη δημοκρατία και την διαφάνεια τόσο στο διάλογο όσο και στη λήψη των αποφάσεων του σώματος.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, σε νέα συνεδρίαση – παρωδία εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε, αποτελώντας το άλλοθι της Δημοτικής Αρχής.

Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο