15.6.20

Ο Δήμος Αριστοτέλη για την χθεσινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά στον Πολύγυρο και τη σύσταση των δύο πυροσβεστικών κλιμακίων σε Ολυμπιάδα και Ουρανούπολη

Η χθεσινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είχε ουσία και προσδοκούμε σύντομα να έχει και αποτελέσματα, πέραν των ήδη καταγεγραμμένων. 
Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας, αποτελεί για εμάς αναγκαιότητα πρώτης προτεραιότητας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.
 Ο Δήμος Αριστοτέλη, έπραξε το καθήκον του, συντάσσοντας
και παραδίδοντας σχετική μελέτη, που πρέπει να μπει σε φάση υλοποίησης χωρίς γραφειοκρατικές εμπλοκές. 
Σε ό,τι αφορά στην αντιπυρική θωράκιση του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής στην οποία συμπεριλαμβάνουμε και το Άγιον Όρος, το οποίο θεωρούμε προέκταση της ταυτότητας του Δήμου μας. 
Η συνεργασία μας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δοκιμάστηκε και πέρασε τις εξετάσεις, στην τελευταία πυρκαγιά στο Άγιον Όρος, όμως αποτελεί μείζονα προτεραιότητα και η σύσταση των δύο κλιμακίων σε Ολυμπιάδα και Ουρανούπολη για την περαιτέρω θωράκιση της ευρύτερης περιοχής. Και σ` αυτό το ζήτημα ο Δήμος Αριστοτέλη πράττει το καθήκον του, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στέγαση των δύο κλιμακίων.
Αξίζει δε να αναφερθεί ότι ο Δήμος στελεχώσε για πρώτη φορά γραφείο πολιτικής προστασίας με μόνιμο υπάλληλο, ενώ ολοκληρώνει την κατάρτιση του τοπικού σχεδίου αντιπυρικής προστασίας "Ιόλαος"


ΣΧΕΤΙΚΟ 

14.6.20


Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στον Πολύγυρο 14-6-20- Τα έξι νέα κλιμάκια της Πυροσβεστικής στους Δήμους της Χαλκιδικής.

Από τη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  Νίκος Χαρδαλιά μετέβη στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής προκειμένου να πάρει μέρος σε σύσκεψη, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα,  των πέντε Δημάρχων της Χαλκιδικής και της ηγεσίας της Πυροσβεστικής
Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Λιμενικού στο νομό  για τη θωράκιση της Χαλκιδικής από πυρκαγιές.
Η πυροπροστασία της Χαλκιδικής και η εγκατάσταση - λειτουργία έξι νέων κλιμακίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτέλεσαν τη θεματολογία κατά την σημερινή επίσκεψη 
Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείψουν από τη συζήτηση και οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κρίση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος δήλωσε :
Η επίσκεψη του Υφυπουργού κου Χαρδαλιά,αρμοδίου για την Πολιτική Προστασία της χώρας στην έδρα της ΠΕΧ και η παρουσία του Περιφερειάρχη κου Τζιτζικώστα με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων φορέων του Νομού,σήμανε και την έναρξη της περιόδου επιφυλακής(ειδικά μετά την προχθεσινή πυρκαγιά του Αγίου Όρους)για την καλοκαιρινή περίοδο.Η Πολιτεία,σύμφωνα με του Υφυπουργό,θα αυξήσει την ετοιμότητα ενεργοποιώντας έξη(6) νέα πυροσβεστικά κλιμάκια.Απο την πλευρά μας θα κάνουμε όπως πάντα το καθήκον μας.Εκφράζοντας τις ευχαριστίες προς όλους εύχομαι να έχουμε ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι!
Τα  έξι νέων κλιμακίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 
Δήμος Αριστοτέλη ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης «Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Κράγια».
 Δήμος Αριστοτέλη ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Ουρανούπολη της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Σταγείρων Ακάνθου.
 Δήμος Κασσάνδρας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Αγία Παρασκευή της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου.
 Δήμος Νέας Προποντίδας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Μουδανιά της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου
Δήμος Πολυγύρου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Πλανά της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου.
Δήμος Σιθωνίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Σάρτη της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου.


φωτο  Katerina Zografou

φωτο Ιωάννης Γιώργος  Katerina Zografou